Ağız Kokusunu Gidermenin 5 Yolu

Buradasınız

Ye-İç 09 Haziran 2016

 

Can sıkıcı bir konu hakkında konuşacağız: Ağız kokusu ya da tıp diliyle halitosis. Bu rahatsızlığın birçok sebebi var, bakalım onlar neymiş?

Ağız Kokusunun Nedenleri

Ağzınızdan kötü kokular yayılıyorsa, büyük olasılıkla ağız ve diş bakımınıza yeterince özen göstermiyorsunuz demektir. Bu durum diş eti hattında ve dil altında bakteri plağı oluşmasına neden olur ve bu kötü niyetli arkadaşlarımız nahoş kokular yayarak, yaşam kalitenizi düşürür.

Sağlıksız yemek seçimleri, uykuda artan bakteri faaliyeti, dehidrasyon ve stres, ağız kokusunun diğer nedenlerindendir.

Aşağıda sayacağımız bakım önerileri eğer ağız kokunuzu gidermeye yardımcı olmuyor ise daha büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Böyle bir durumda mümkün olduğunca kısa sürede diş hekiminize danışınız.

1- Ben Size Sigara İçilmeyecek Demedim mi?

Kaynak

Sigara içiyorsanız, kusura bakmayın ama ağzınız kokuyor demektir, bundan kaçışınız yok. Sigarayı bırakmak için bir bahaneniz daha oldu, hâlâ neyi bekliyorsunuz?

Sigaranın içeriğinde bulunan kimyasal maddeler, dişlerinize ve diş etlerinize yapışarak koku yayarlar. Ayrıca ne kadar bakım yaparsanız yapın, dişleriniz zaman içinde sararır.

2- Üşenme, Yemeklerden Sonra Diş İpi Kullan

Sabahları ve akşamları dişlerimizi fırçalarız, peki ya öğlenleri? Birçoğumuz öğleni es geçer; çünkü okulda ya da ofiste diş fırçalamak biraz zor gelebilir (Evde duruyorsanız, fırçalayın efendim.). Diş ipi, bu noktada bir süper kahraman gibi yardımımıza koşuyor. Öğle yemeklerinden sonra diş ipi kullanarak diş aralarında bakteri oluşumunu, dolayısıyla ağız kokusunu önleyebilirsiniz.

3- Bu Bilindik Bir Şey Ama Es Geçmeyelim Dedik

Karanfil baharatından bahsediyoruz. Özellikle sarımsaklı ve soğanlı yemeklerden sonra çiğneyeceğiniz karanfil ağız kokusunu önleyecektir; tabii eğer daha ciddi bir rahatsızlığınız yoksa. Çünkü karanfil geçici bir koku gidericidir, baskın kokusuyla diğer kokuları alt eder.

4- Yoğurdun Bir Faydasını Daha Öğrendik

Probiyotik yoğurtları düzenli tüketirseniz, ağız kokunuz azalır. Peki, yoğurt bunu nasıl yapıyor? Ağız ile midede bulunan ve kötü kokuya neden olan bakterileri, sahip olduğu yararlı bakteriler sayesinde azaltıyor.

5- Tarçından Güzel Kedi İsmi Olur

Tarçın, sıkı bir kilo verdirici baharat olmasının yanı sıra, iyi bir ağız kokusu gidericidir. Nasıl yaptığını da anlatalım, hem biraz tıp terimleriyle konuşmuş olur, havamızı atarız: Tarçının içinde bulunan kumarinler ve vanilya, bakteriyostatik (bakteri oluşumunu önleyen) özellik gösterirler. Bir litre suya bir kaşık tarçın rendeleyin ve gargara yapın.

Maydanoz, nane ve dereotu da ağız kokusunu gidermeye yardımcı olan sağlıklı bitkilerdir, aklınızda bulunsun.

Sağlıklı Gülüşler = Mutluluk

Endişe etmeden gülümseyebilmek, kendinize olan güvenin önemli bir göstergesidir. Gülen Yüzler Ferdi Kaza Sigortası sayesinde yılda 2 defa ücretsiz diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği, ağız bakım hizmetlerinden faydalanın. Üstelik ayda yalnızca 15 TL ile!

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 2 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.