Bu Kış Hasta Olmamak için 9 Tüyo

Buradasınız

Yaşa 06 Ocak 2017

“Bereler takılıp atkılar sıkı sıkı bağlandıysa kışa hazırız!” diyebilmek isterdik ama işin aslı pek öyle değil. Hasta olmamak için soğuğa karşı hazırlıklı olmak tabii ki gerekli ama bağışıklık sistemini güçlü tutmak her şeyden önemli. Bunun için de rotamız çok basit...

Yeşillik Bulursan Ye, GDO’lu Bulursan Kaç

Sebzeler bağışıklık sisteminin en sevdiği yardımcılardır. Vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından tam bir güç kaynağına dönüşen sebzeler içinde lifli yeşilliklere kış aylarında daha çok yer açılmalı. Brokoli, karnabahar, kabak, havuç, enginar, sarımsak, soya fasulyesi ve meyan kökü menülerinizde mutlaka bulunmalı. Öte yandan GDO’lu yiyeceklerden uzaklaşmak da bir o kadar şart.

Kış Meyveleri C’andır

Portakal, mandalina, greyfurt, kivi başta olmak üzere C vitamini deposu meyveler, bolca tüketilmek için bizleri bekliyor. Elinizi korkak alıştırmayın çünkü hastalığa karşı mükemmel bir kalkan oluşturacaklar. Direnci artırmada etkili olan kuru incir de aklınızda olsun.

Derya Kuzuları Bunlar

Omega 3 yağ asitleri de bağışıklık sistemini güçlendirdiği için denizin nimetlerinden bolca faydalanmak lazım. Hangi ayda hangi balık lezzetlidir diye merak ediyorsanız, buraya göz atabilirsiniz.

Baharata Yumuluyoruz

Madem hasta olmamak için kolları sıvadık, baharatların bağışıklık sistemini şaha kaldıran gücünden faydalanalım. Tarçın başta olmak üzere zencefil, zerdeçal, ekinezya, kekik mutlaka elinizin altında olsun. Artık yemeğe mi katarsınız, çayınıza mı eklersiniz tercih sizin. Çay demişken, yeşil çayı da içecekler listenize eklemeyi unutmayın.

Uykusuzlukla Olmaz O İş

Bağışıklık sistemi sadece beslenerek güçlenmiyor maalesef. Uykusuzluk ve beraberinde getirdiği yorgunluk, bağışıklık sisteminin direncini azaltıyor. Çünkü vücut tüm yorgunluğunu uykuda atıyor ve kendini onarıyor. Haliyle gereğinden az uyku da bu onarımı eksik bırakıyor. Yalnızca hasta olmamak için değil, zihinsel kapasitemizin sağlığı için de günde 7-9 saat arası uyku öneriliyor.

Beni Oksijene Emanet Ediniz!

Havalar soğudukça kapalı alanlara kaçışıyoruz ama vücut direnci için oksijen olmazsa olmaz. Bu yüzden eğer yağış yoksa fırsat buldukça açık havada spor ya da yürüyüş yapmak önemli. Bağışıklık sistemi bol oksijenli ortamda güçleniyor ve çoğu bakteri ve virüs sağlıklı ortamda yaşayamıyor.

Diyet Yapacaklar Dikkat!

Eğer diyet yapmayı planlıyorsanız mutlaka diyetisyen kontrolünde ilerleyin. Vücudunuzun ihtiyacı olan besin değerlerini bilinçsizce azaltmak, bağışıklık sisteminin aniden çökmesine neden olabilir.

Biraz da Zihinsel Hazırlık

Pozitif düşünmek, stresten uzak durmak da bağışıklık sisteminin ihtiyaçlarından. O yüzden etrafınızda ne olursa olsun pozitif düşünmeye çalışıp kendinizi sakinleştirin. Diğer yandan zihninizin olumsuzluklara koşullanmasını engelleyin. Bir şeyi 40 kez söylersen olur lafı aslında boşa değil. “Böyle yaparsam hasta olurum” diye koşullanmak da hasta olmayı kolaylaştırabilir.

Kendi Karantinanızı Oluşturun

Böyle söyleyince kulağa büyük bir prodüksiyon gibi geliyor ama tek yapmanız gereken grip ya da nezle olmuş kişilerden kendinizi korumak. Çünkü bu hastalıklar elle temasla bile bulaşabiliyor. İş yeri, toplu taşıma, restoran gibi kalabalık yerlerde bulunuyorsanız ellerinizi sıkça bol suyla ve sabunla yıkayın.

Bu kış hasta olmamak için önlemler alırken bir yandan da Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası ile kansere karşı bugünden tedbir alabilirsiniz. Üstelik kendinizi kansere karşı koruma altına alırken spor ve beslenme danışmanlığı gibi destekleyici sağlık hizmetlerinden %40’a varan indirimlerle faydalanabilirsiniz. İleride kansere yakalanmanız durumunda ise teminat ödemesi alıyorsunuz.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.