Bedeninizin Sesini Dinleyin. Bedeniniz Size Ne Anlatıyor?

Buradasınız

Ye-İç 05 Temmuz 2020

Amerikan iş adamı, politikacı ve sanat koleksiyoncusu Alvan T. Fuller, bir konuşmasında “hastalık hissedilir de, sağlık hissedilmez” cümlesini kullanmıştır. Fuller bu sözüyle sağlığımızı ne kadar göz ardı ettiğimizi, yalnızca hastalık durumlarında gereken önemi gösterdiğimizi vurguluyor. Ancak hastalıkların önüne geçmemiz ve geç kalmamamız için bedenimiz her zaman bazı ipuçları sunuyor. Bedenimizin sesini dinleyerek önüne geçebileceğimiz olumsuz durumları sizler için derledik.

Sürekli tatlı gıdalar yeme isteğiniz varsa

Yüksek karbonhidrat içeren ürünleri tüketmek, tatlı gıdalara aşırı düşkünlük insülin direncinin başlıca belirtileridir. Eğer siz de bu tür belirtileri yaşıyorsanız, mutlaka bir endokrinoloji uzmanına görünmenizi öneriyoruz. İnsülin direnci ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız

Hazımsızlık ya da diğer adıyla şişkinlik, sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucunda yaşanan bir sorundur. Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları ve hızlı tempo dolayısıyla birçok insanda görülen hazımsızlık sorunu, yemek yeme alışkanlıklarıyla doğrudan ilintilidir. Hızlı yemek yeme alışkanlığı, aşırı miktarda gazlı içecekler tüketmek, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik gibi sorunlar hazımsızlığın başlıca nedenlerinden yalnızca birkaçıdır.

Cildiniz donuk görünüyorsa

Cildiniz zaman zaman çeşitli sağlık sorunları nedeniyle soluk gözükebilir. Vitamin ve demir eksikliği, kansızlık, tiroit bezinin az çalışması gibi sorunların belirtileri yüze yansıyarak cildin soluk görünmesine neden olmaktadır. Genellikle yüzün soluk olması bir hastalığın ön belirtisidir ve mutlaka doktora danışılmalıdır. Yerini normalleşmeye bıraksa da devam eden salgın süreci dolayısıyla doktora ya da hastaneye gitmekten çekiniyorsanız, aklınıza takılan soruları evinizden çıkmadan da bir doktora danışmanız mümkün. 7/24 Sağlıklı Hayat Sigortası, sağlığınız ile ilgili sorunlarınızı evinizden çıkmadan doktora danışma imkan sunuyor.

Kendinizi hep yorgun hissediyorsanız

Geçmek bilmeyen yorgunluk hissi yaşıyorsanız vücudunuz size uyarıda bulunuyor demektir. Diyabet ve insülin direnci, böbrek üstü bezi problemleri, mineral ve vitamin eksiklikleri, kansızlık, romatizmal hastalıklar, karaciğer ve böbrek hastalıkları, bağırsak hastalıklarının yanı sıra depresyon ve iş stresi, sürekli yorgunluğun başlıca nedenleridir.

Uyku düzeniniz bozuksa

En temel gereksinimlerden biri olan uyku, olmadığı durumlarda sağlık sorunlarına neden olmasının yanı sıra bazı sağlık sorunlarının da habercisi olabilir. Stres, depresyon, kötü yaşam tarzı, kötü beslenme, mide hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi birçok faktör uykusuzluğa neden olan sebeplerin başında gelmektedir.

Eklem ağrıları yaşıyorsanız

Günümüzde birçok kişi eklem ağrısı problemiyle karşı karşıya kalmaktadır ve bedeniniz nazik bir dille size uyarıda bulunmaktadır. Aşırı kilo, kan değerlerinde ani değişmeler, iskelet travmaları, yetersiz protein ve mineraller, üst solunum yolu hastalıkları, spor esnasında yapılan dengesiz hareketler kemik ağrılarının başlıca nedenleridir. Hatta psikolojik nedenler dahi eklem ağrılarına neden olmaktadır.

Solunum zorluğu çekiyorsanız

Solunum zorluğu, akciğerlerin vücudun ihtiyacı olan oksijeni almada veya ürettiği karbondioksiti dışarı vermekte yetersiz kalmasıdır. Vücudun önemli bir uyarısı olan bu durum; kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım, zatürre gibi akciğer hastalıklarının yanı sıra akciğer ödemi, obezite, zehirlenmeler, çeşitli kas hastalıkları, beyin ve omurilik hasarları gibi sorunların habercisidir.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
10 + 1 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.