Ağız Kokusundan Nasıl Kurtulabilirim?

Buradasınız

Ye-İç 17 Nisan 2017

ağız kokusunu önleme

Toplumda genel ve yaygın bir sorun olan ağız kokusunun nedeni oral hijyen eksikliği, diş eti iltihabı, susuzluk, alerjiler, sinüs enfeksiyonlarının yanı sıra diyabet ve diğer mide rahatsızlıkları bile olabilir. Problemi çözmenin en iyi yolu ise kötü kokuya sebep olan etkeni bulmak ve onunla mücadele etmek. İşte ağız kokusu sorununa karşı koymanıza yardımcı olacak beş pratik çözüm.

Ağız ve Diş Bakımınıza Özen Gösterin

ağız ve diş bakımı

Ağız kokusunun başlıca sebebi ağızda biriken bakterilerdir. Bu yüzden sorunun üstesinden en etkili biçimde gelebilmek için ağız bakımına önem vermelisiniz. Doğru diş macunu ile her yemekten sonra dişlerinizi ve dil yüzeyinizi fırçalayarak koku oluşumuna engel olabilirsiniz. Dişlerinizi fırçalamaya fırsat bulamayacağınız anlar için ise çantanızda diş ipi taşımanızda yarar var. Diş ipi kullanarak diş aralarında bakteri oluşumunu önlemek ve ağız kokusu derdinin önüne geçmek oldukça kolay. Altı ayda bir diş hekiminizi ziyaret etmeyi de ihmal etmeyin. Bu önlemlerin yanı sıra sizi ve sevdiklerinizi korurken, diş sağlığınızı da güvence altına alan Gülen Yüzler Ferdi Kaza Sigortası’na sahip olmaya ne dersiniz? Bu güvence ile beraber diş hekimi muayenesi, temizlik ve röntgen hizmetlerinden yılda iki kez ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Ağız Kokusu ile Mücadelede Bol Bol Su İçin

su içmenin faydaları

Su içmenin faydaları saymakla bitmez. Bu faydalardan biri de suyun ağız kokusu sorununu önleyici etkisi. Tükürük bezlerinin yeterli miktarda çalışmamasıyla oluşabilecek dehidrasyon ağızda kötü kokuya sebep olabilir. Günde en az 2 litre su tüketerek bu sorunu önleyebilirsiniz. Unutmayın ki başka hiçbir sıvı, suyun yerini dolduramaz. Şekersiz sakızlar tüketmek de tükürük bezlerini harekete geçirmek için etkili olabilir.

Yoğurt Tüketmeyi İhmal Etmeyin

yoğurt tüketmek

Ağız kokusu, mide rahatsızlıkları sebebiyle de oluşabilir. Probiyotikler açısından zengin olan yoğurt ve kefir, düzenli tüketildiğinde midede bakteri oluşumunu engeller. Eğer ağız kokunuzun sebebi ciddi bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa, düzenli yoğurt tüketmek sorununuza çözüm olabilir.

Tarçın Tüketmek de Faydalı Olabilir

tarçın tüketmek

İşte size ağız içerisindeki bakterilerle mücadelede oldukça etkin doğal bir mucize daha! Tarçın, kan şekerini düzenleyici ve kilo vermeye yardımcı etkisiyle bilinen doğal ürünlerden biri ama bilinen tek faydası bu değil. Tarçınlı yiyecek ve içecekler tüketmek ağzınızdaki kötü kokuyla baş etmenizde faydalı olabilir.

Kahve Yerine Bitkisel İçecekleri, Smoothie’leri Tercih Edin

smoothie

Kahve her ne kadar lezzetli olsa da fazla içince dişlerde sararma ve ağız kokusu ile sonuçlanabiliyor. Bu yüzden gün içinde kahve tüketimini azaltırken, içecek tercihinizi bitkisel ürünlere yöneltebilirsiniz. Örneğin yeşil çay içinde bulunan polifenol, ağızda kokuya neden olan sülfür üreten bakterileri yok etmesiyle biliniyor. Kızılcık suyu da plak oluşumunu önleyerek diş etlerinde bakteri oluşumunu engelliyor. Anti-inflamatuar etkisi ise diş etlerinde meydana gelebilecek birçok hastalığın riskini azaltıyor. Suyun içerisine sıkacağınız birkaç damla limon da ağzınızı ferahlatmaya yardımcı olacak.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 14 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.