Kim Kime Dum Duma: Hangi Besinler Birlikte Tüketilmemeli

Buradasınız

Ye-İç 13 Aralık 2015

Kim Kime Dum Duma Hangi Besinler Birlikte Tüketilmemelii
 
Bazı aşklar imkânsızdır. Bazı beraberlikler hayırlı birliktelik değildir. Birbirlerine zarar veren bazı insan ilişkileri gibi bazı besinler de birlikte tüketilmemelidir. Faydadan çok zarar sağlıyorlar çünkü. Olmuyorsa zorlamamak lazım. Bize yakışan budur: Hepsinin ayrı ayrı tadına bakmak. 
“Kimmiş onlar?” diye merak edenleri daha fazla bekletmeden ifşa ediyoruz:

1.Süt ve Yumurta

Süt ve Yumurta


 
Aynı öğünde iki farklı protein içeren hayvansal gıda birlikte tüketilirse iki gıda da sindirilemez ve vücutta toksik atıklara dönüşür. Bu da vücudun direncini kırar. Süt deriz, yumurta deriz, ne kadar da sağlıklı besinler ama birlikte değil.

2.Kırmızı Et ve Makarna

Kırmızı Et ve Makarna
 
Yüksek oranda nişasta içeren yiyecekler (burada mesela makarna) yine protein içeren hayvansal gıdalarla (et gibi) birlikte tüketilmemelidir. Sindirimleri gerçekleşmez ve obeziteye neden olurlar çünkü. Köfte-patates de bu yanlış ilişkiye bir örnek. Şimdi anladınız mı neden bunları birlikte yiyenlerin kilo aldığını?

3.Tavuk ve Yoğurt

Tavuk ve Yoğurt
 
Aynı problem bu ikilide de kendini gösteriyor. Aynı şekilde tavukla birlikte ekşi gıdaların yenmesi de yanlış; çünkü kulunç hastalığına davetiye çıkarıyor.

4.Ispanak ve Yoğurt

Ispanak ve Yoğurt

Bu ikili, yıllardır toplumun kabul ettiği, örnek gösterilen çiftler olarak algılanmakta ve birlikte tüketilmektedir. Fakat gerçek hiç de öyle değil. Yoğurt, ıspanakla beraber yendiğinde demir emilimini azaltıyor. Üzgünüz, ayrılmanız lazım. 

5.Sıcak Süt ve Bal

Sıcak Süt ve Bal
 
Anneler “Aman da ne iyi yapıyorum.” diye sütü kaynatıp içine de balı karıştırıp içirirler çocuklarına. Fakat aslında yaptıkları şey, baldaki proteini ve minerali yok etmek. Kötü niyetleri yoktu, öğrenmenin yaşı yok. 

6.Şekerli Meşrubatlar ve Et

Şekerli Meşrubatlar ve Et
 
Şekerli meşrubatlar et ile birlikte tüketildiğinde vücudun aşırı asit üretmesine neden olur. Bunun nedeni ise şekerin etin sindirilmesi için gereken mide sıvılarının salgılarını engellemesi, etin çürümesine ve fermantasyona uğramasına sebep olması. Bazı şekerler bazen hiç de şeker değil.

7.Meyveler ve Diğer Tüm Besinler

Meyveler ve Diğer Tüm Besinler
 
Meyvelerin tek başlarına yenmeleri gerekli; çünkü sindirimleri çok kolay gerçekleşiyor. Bu da vücuttaki kanın ve dokuların temizlenmesini sağlıyor. Fakat farklı bir besinle birlikte yendiklerinde meyvelerin bağırsaklara geçişi engelleniyor, meyvelerin içerdiği doğal şeker kaynakları bakteriler tarafından hızla emiliyor, bu da midedeki her şeyin hızlı bir şekilde fermante olup asit ve gaz üretilmesine neden oluyor.
Yani aslında zengin mutfak kavramı vücut yasalarına göre pek de doğru değil. Ondan da olsun, bundan da olsun, her gıdayı alalım diye kurulan kalabalık sofralar vücudun ihtiyaçlarına ters. Teker teker gelin.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 2 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.