2021 Yılının Teknolojik Trendleri… Bizleri Neler Bekliyor?

Buradasınız

Yaşa 07 Ocak 2021

Yeni yıl beraberinde yeni teknolojileri de getiriyor. Peki, dünyayı 2021'de hangi teknolojik yenilikler bekliyor? Yeni yılda günlük hayatımızda daha fazla yer bulacak teknolojileri sizler için derledik.

5G tüm hızıyla geliyor

Teknoloji dünyasında 2021 yılında yaşanacak dönüm noktalarından biri 5G teknolojisi olacak. 5G teknolojisi minik adımlarla da olsa küresel çapta kullanılmaya başlanacak. Bu yeni teknoloji sağlık, otomotiv, eğlence ve hizmet gibi birçok alanda köklü değişikliklerin kapısını aralayacak.

Sıcaklık kontrolü sağlayan kupalar

Artık kahvenizi, çayınızı veya tercih ettiğiniz içecekleri istediğiniz sıcaklıkta tutan akıllı kupalar hayatımızda olacak. Sıcaklık kontrolü imkanı sunacak kupalar ile içeceğinizin istediğiniz sıcaklıkta kalması mümkün olacak.

Chatbot’lar yaygınlaşacak

Kullanıcıların yönelttiği soruları cevaplayan yapay zeka formları Chatbotlar, yakın zamanda telefon ve bilgisayarları kullanma biçimimizi tamamıyla değiştirecek. 2021 yılında hayatımıza daha fazla nüfuz edecek Chatbotlar, kullanıcıların söylediklerini daha hızlı analiz edecek ve isteklerimizi yerine getirebilmemiz için bizleri yönlendirecek.

Robot yardımcılar yaygınlaşacak

Robot hasta bakıcılar, güvenlik görevlileri, hostesler ve garsonlar günümüzde birçok alanda kullanılıyor. 2021’de bu teknolojileri evlerde de görmeye başlayacağız. Hayatımıza girecek bu robot asistanlar, 2021 ve sonrasındaki 5 yılda gündelik hayattaki birçok işi kolaylaştıracak.

Akıllı diziler geliyor

2019 yılında izleyiciyle buluşan Black Mirror: Bandersnatch, seyircisine sunduğu alternatif hikaye seçenekleriyle büyük ilgi toplamıştı. 2021’de izleyiciyi hikayenin gelişimine dahil edecek akıllı dizi ve filmlerin sayısı artacak. Yeni yılda alternatif sonlara hazır olun.

Katlanabilir telefon dönemi

Akıllı telefon teknolojisinin en yeni üyesi olarak tanımlanan katlanabilen telefonlar, uzun süredir gündemde olan bir teknoloji. Bu teknoloji bir süredir kullanılıyor ancak yeni üreticilerin de piyasaya girmesiyle birlikte 2021’de katlanabilen akıllı telefonların popülerliği artacak.

Robot evcil hayvanlar

Robot köpekler ya da kediler birkaç yıldır hayatımızda. Ancak 2021 yılında piyasada göreceğimiz yeni nesil robot evcil hayvanları programlama, eğitebilme ve kodlama imkanını da sahip olacağız.

Yere gömülü trafik ışıkları

Birkaç ülkede uygulamaya konan ve özellikle telefonlarından başını kaldırmayanların trafikte sorun yaşamadan karşıya geçmelerine olanak sağlayan yere gömülü trafik ışıkları yaygınlaşacak. 2021 yılında özellikle Avrupa’nın birçok bölgesinde bu trafik ışıklarına daha fazla rastlayacağız.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.