2017 Oscar Ödülleri’nin 10 Favori Filmi

Buradasınız

Yaşa 25 Şubat 2017

26 Şubat'ta sahiplerini bulacak 89. Oscar Ödülleri, bu yıl da çok konuşulacak. 20. adaylığıyla bir Oscar efsanesine dönüşen Meryl Streep ve 14 adaylıkla Titanic'in rekorunu yakalayan La La Land'in adaylıkları şaşırtmazken, Arrival  ve Nocturnal Animals'taki performansıyla Amy Adams'ın aday olamaması oldukça şaşırttı. Birbirinden iddialı filmlerin yarışacağı törenin gözdelerini merak ediyorsanız, işte 2017 Oscar Ödülleri’nin en güçlü 10 adayı.

La La Land

Vizyon zamanlamasıyla ve sinemaya saygı duruşunda bulunan bir yapıt olmasıyla, Akademi'nin ilgisini çekeceği en başından belliydi. Geçtiğimiz senelerde hem kurgu hem oyunculuk dalında ödül alan Whiplash ile büyük bir çıkış yapan yönetmen Damien Chazelle'in yeni filmi La La Land, tartışmasız herkes tarafından çok sevildi. Hollywood nostaljisi yaşatan bu filmde, bir müzikal klasiği olan Singin' in the Rain ile birçok benzerlik yakalayabilmeniz mümkün! 

Hayallerini gerçekleştirmenin peşinde iki karakter olan Sebastian (Ryan Gosling) ve Mia (Emma Stone) ile düşler şehri Los Angeles'ın başrollerde yer aldığı film uyum dolu. Daha önce birlikte çalışmış bu iki oyuncunun kanıtlanmış kimyası, ikisini de ana dallarda adaylığa taşıyor. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Film Müziği, En İyi Sinematografi ve En İyi Kostüm de başta olmak üzere tam 14 adaylıkla bu senenin en iddialı yapımı olan La La Land, muhtemelen 2017 Oscar Ödülleri’nin çoğunu da alacak.

Arrival

Son yıllarda bilim kurgu türü gittikçe popülerleşirken, bu senenin hem eleştirmenler hem de sinema severler tarafından en sevilen bilim kurgusu Arrival oldu. Tam sekiz dalda adaylık kazanan filmde, başrol oyuncusu Amy Adams'ın aday gösterilmemesi ise hayranlarını oldukça şaşırttı. Birçok uzaylı gemisinin dünyaya inmesinden sonraki kaosu konu alan filmin en güçlü adaylığı En İyi Uyarlama Senaryo. Oscar alacak filmlere ışık tutan Altın Küre'de beklediğini bulamayan filmin, yıldızı bilim kurguyla barışmayan Akademi tarafından ödüle layık görülüp görülemeyeceği filmin tutkunlarını meraklandırıyor.

Moonlight

Altın Küre'de En İyi Drama ödülüne layık görülen ve sekiz dalda Oscar adaylığı olan Moonlight, eleştirmenlerin favorisi. Miami'nin bir mahallesinde yaşayan genç siyahi bir erkeğin, kendini keşfetmesini anlatan filmin En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Yardımcı Oyuncu adaylıkları başta olmak üzere La La Land ile mücadele etmesi muhtemel görünüyor. Ya da bol adaylık, az ödül ile Boyhood'un kaderini paylaşabilir.

Manchester by the Sea

Özgün bir senaryosu olmasa da Casey Affleck ve Michelle Williams gibi iki önemli oyuncuyu bünyesinde barındıran film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalının en güçlü adayı. Babasını kaybetmiş yeğeninin sorumluluğunu alan Lee'yi canlandıran Casey Affleck bundan önce 2007 yılında The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ile kariyerinin en iyi performansıyla Oscar'a aday olmuş ama heykelciği evine götürememişti. Festivallerden övgüyle dönen film, eleştirmenlerin en büyük favorilerinden.

Lion

Beş yaşındayken evinden çok uzaklarda Kalküta sokaklarında kaybolan Hintli bir çocuğun, Avusturyalı bir çift tarafından evlat edilmesinden önce başından geçenleri ve büyüdüğünde kaybettiği ailesini aramasını anlatan filmin başrollerinde Dev Patel ve Nicole Kidman var. Eleştirmenler tarafından pek beğenilmeyen film, seyirciler tarafından çok sevildi. Ayrıca Altın Küre'de En iyi Drama dalında adaylığı var. Bol ödüllü Slumdog Millionaire ile yıldızı parlayan Dev Patel bundan önce Oscar'a aday olamamıştı. En İyi Film dalının zayıf adaylarından olan filmde Nicole Kidman, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday iken, Dev Patel de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday. Hiçbir dalda kuvvetli bir aday olmasa da konusunun Akademi’ye hitap ettiği kesin.

Florence Foster Jenkins

Olağanüstü derecede kötü sesine rağmen büyük bir opera sanatçısı olma isteğine sımsıkı bağlı olan  Florence Foster Jenkins'in hayatından bir bölümü anlatan biyografik komedinin en büyük kozu, başrolde oynayan ve 20. defa Oscar'a aday olan Meryl Streep. Benzer roller oynamak için kendini geliştirmeye çalışan oyuncuların aksine, ünlü oyuncu güzel sesine rağmen kötü şarkı söyleyebilmek için oldukça çalışmış. Altın Küre'de de En İyi Komedi adayı olan filmde, Hugh Grant ve The Big Bang Theory dizisinden tanıdığınız Simon Helberg de rol alıyor. Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film için yorumlar orta düzeyde kalıyor. 

Jackie

12 yaşında iken Leon'da oynadığı Mathilda karakteriyle çıkış yapan Natalie Portman her zaman beğenilen bir oyuncu oldu. 2010'da Black Swan filmiyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Bu sene de J.F Kennedy'nin eşi, Jackie Kennedy'nin hayatını anlatan biyografik dramda gösterdiği performans ile aynı dalda aday. Portman'ın bu sene, sağlam rakiplerine rağmen bu dalın en güçlü adayı olduğu konuşuluyor. 

Fences

Pulitzer Ödülü kazanmış aynı isimli oyundan uyarlanan ve Denzel Washington tarafından yönetilen  film, 2017 Oscar Töreni’nde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında yarışacak. 1950'lerde işçi sınıfından Afro-Amerikan bir babanın, ailesini ayakta tutma çabasını anlatan filmin adı, ilk gösterimden bu yana Oscar’la birlikte anılıyor. Viola Davis, Golden Globe'dan En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle döndü bile!

The Lobster

Dogtooth ile ismini dünya çapında duyuran Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un distopik bir yakın gelecekte geçen filmi, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Yalnız olmanın bir suç olduğu bu distopyada yakalananlar bir otelde 45 gün tutuluyor. Bu süreç içerisinde otel kurallarına göre yaşamazlarsa cezalandırılıyor ve yalnızlar içerisinden biriyle romantik ilişkiye başlamaz ise hayvana dönüştürülüp, ormana bırakılıyor. Birçok festivalden ödülle dönen film, hiç şüphesiz En İyi Özgün Senaryo dalının en kuvvetli adayı.

Captain Fantastic

Film, dayatılan gündelik yaşama karşı çıkıp altı çocuğunu şehirden uzak, doğallık içerisinde yetiştiren bir babanın, eşinin ölümü ile başından geçenleri anlatıyor. Yarattıkları cennetten çıkmaya zorlanan aile içerisinde uyum problemleri “iyi ebeveynlik” kavramını sorgularken, Viggo Mortensen En İyi Erkek Oyuncu dalına aday olmasını sağlayacak bir performans sergiliyor. Indie diyebileceğimiz bu komedi drama, senenin mutlaka izlenmesi gereken filmleri arasında. 2017 Oscar Ödülleri’nde nasıl performans gösterir göreceğiz...

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.