2022 Yılında Birikimlerini Kontrol Etmen İçin Tasarlanmış 4 Yöntem

Buradasınız

Yaşa 26 Aralık 2021

birikim, tasarruf, yeni yıl, 2022, gelecek

Birikimlerin kontrolü ve finansal sağlık, günümüzde üzerinde oldukça durulan kavramlar arasında yer alıyor. 2022 yılında aktif ve pasif gelir bakımından birikimlerini güçlendirmen, finansal açıdan doygunluk sağlamana yardımcı olacak. 2022 yılında birikimlerini kontrol etmen için tasarlanmış 4 yöntemi senin için sıraladık.

Finansal asistanlar

birikim, tasarruf, yeni yıl, 2022, gelecek, adam, bilgisayar

Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme, Fintech alanında akıllı uygulamaların ve finansal asistanların yaygınlaşmasını sağladı. Sana en uygun finansal asistanı mobil cihazına yükleyerek gelir ve gider dengeni rahatlıkla kontrol altına alabilirsin. Aylık harcama dengeni dijital ortamda tutabilir ve günlük ya da aylık harcama limitlerini aştığında bildirimler alabilirsin. Ayrıca bu sayede finansal hareketlerini anlık olarak görme imkânı da bulacaksın.

Vadeli mevduat hesapları

birikim, tasarruf, yeni yıl, 2022, gelecek, saat, para

Birikimlerini değerlendirmek ve pasif gelir elde etmek istiyorsan vadeli mevduat hesaplarına yönelmen senin için iyi bir seçenek olabilir. Klasik ama denenmiş bir yöntem olan vadeli hesaplarla parana uygun faizler alarak riskli adımlar atmak yerine müşterisi olduğun finans kuruluşunun avantajlarını araştırarak mevcut birikimini 6 ay veya 1 yıllık vade ile değerlendirebilirsin. Ayrıca vadeli mevduat hesaplarının günlük faiz günü gibi farklı seçenekleri de bulunuyor.

Kripto paralar

birikim, tasarruf, yeni yıl, 2022, gelecek, kripto, bitcoin

2009 yılında Bitcoin ile birlikte hayatımıza giren ve geldiğimiz noktada en önemli finansal varlıklardan biri haline gelen kripto paralar, 2022 yılında da yükseliş trendini sürdürecek gibi duruyor. Dolayısıyla kripto para piyasasını takip ederek vadeli veya vadesiz işlemlerle birikimlerini artırabilirsin. Dijital paraların önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşıp, daha farklı ortamlarda kullanılacağını da düşünürsen bu alanlarda yatırım yapmak işine yarayabilir.

Bireysel emeklilik sistemi

birikim, tasarruf, yeni yıl, 2022, gelecek, para

2022 yılında birikimlerini kontrol etmek ve yeni birikim araçlarına yönelmek sana büyük fayda sağlayacak. Bunun için kullanabileceğin yöntemlerden biri de bireysel emeklilik sistemidir. Gelirin oranında birikim yapmanı sağlayan ve devlet desteği ile de hızla büyüyen bireysel emeklilik sistemi sayesinde aylık küçük meblağlar ile yıllar içerisinde iyi bir birikim yapabilirsin.

Hayatın içinde yer alan ve her an başına gelebilecek olaylara karşı finansal olarak kuvvetli olmak senin elinde. Bunun için bugünden başlayarak küçük birikimler yapmaya ve gelecek için hazırlanmaya başlamak en iyisi. Bu noktada QNB Sigorta’nın sunduğu Kolay Bireysel Emeklilik Planı ile önümüzdeki günler için hesabın ve gelirin ölçüsünde birikimler yapabilirsin. Bu plan ile aylık 150 TL’den başlayan ödemelerle geleceğini güvence altına alabilirsin.

 

 

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 4 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.