Kadın Girişimcilere ve Girişimci Olmak İsteyenlere Altın Öneriler

Buradasınız

Sev 15 Aralık 2020

Kadınlar gün geçtikçe iş dünyasında daha çok yer alıyor. Onlara yüklenen toplumsal rollerin dışına çıkarak ne kadar başarılı iş insanları olabileceklerini tüm dünyaya kanıtlıyorlar. Kadın girişimci oranı da günümüzde yükselişe geçiyor. Kadınlar artık girişime yönelerek kendi işlerinin sahibi oluyor. Girişimci olmak isteyenler için bu önemli tavsiyeleri derledik.

Alanınızı belirleyin

Önce işe çevirmek istediğiniz tutkunuzun ne olduğuna karar verin. Sadece para kazanmak hedefiniz olmamalıdır. Hedefiniz asla sıkılmadan aynı heyecanla çalışacağınız alanı bulmak olmalıdır. Çünkü girişimci olmak için saatli gittiğiniz işinizin aksine gece gündüz çalışmanız gerekecek.

Teknolojiye açık olun

Günümüzde her dakika gelişen teknoloji sizin en büyük yardımcınız olmalıdır. Girişiminizi teknolojiyle birleştirmek iş yükünüzü olabildiğince azaltacağı gibi pazarlama yapmanızda da çok işe yarayacaktır.

Birlikten kuvvet doğar

Atalarımız, bir elin nesi var iki elin sesi var derken tam olarak bunu anlatmak istemişlerdir. Bir girişimi yalnız yürütmek yıpratıcı bir süreç olabilir. Her zaman danışabileceğiniz ya da herhangi bir konuda yardım isteyebileceğiniz insanlar çevrenizde olmalıdır. İyi ilişkiler kurmaya özen göstermelisiniz. Destek almaktan çekinmemelisiniz. Girişiminizin sürekliliği ve başarısını kurduğunuz ilişkilere de bağlıdır.

KOSGEB ve hukuksal danışmanlık hizmetlerine kadar birçok ücretsiz ve indirimli hizmetler ile hayatınızı kolaylaştıracak bir diğer desteği ise QNB Sigorta’nın sunduğu Kobimin Yanında Hayat Sigortası alabilir hem de hayatta karşılaşabileceğiniz risklere karşı sevdiklerinize maddi güvence de sağlayabilirsiniz.

Risk almaktan ve kaybetmekten korkmayın

Girişim süreci deneyerek yanılarak tekrar deneyerek yürütülen bir süreçtir. Özellikle hiç yapılmamış bir şeyi deniyorsanız onun eksiklerini, hatalarını ancak uygulamaya geçtikten sonra anlayabilirsiniz. Bu nedenle başarısız olduğunuzu düşünmek yerine eksiklikleri giderip yeniden denemelisiniz. Girişiminize olan inancınız hiç tükenmemelidir.

Kendiniz geliştirmekten vazgeçmeyin

Nerede eksik nerede güçlü olduğunuzu iyi analiz etmelisiniz. Online eğitimlere, kurslara katılmalı ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Bir girişimci için en önemli şey tecrübedir. Ne kadar çok tecrübeye sahip olursanız hata payınız o kadar çok azalacak ve var olmak istediğiniz alana, işe daha rahat karar verebileceksiniz.

Haftalık, aylık, yıllık planlamalar yapın

Planlamalar sizi beklenmedik risklerden ve problemlerden korur. Hangi zamanda ne yapacağınızı önceden bilirseniz, hazırlıklı olursunuz ve krizi daha rahat atlatırsınız. İşlerinizi yetiştirmek için de sıkıntıya girmemiş olursunuz.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.