Meditasyonu Bir Rutin Haline Getirmek İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

Buradasınız

Hareket Et 08 Temmuz 2019

 
Kelime anlamı “derin düşünme” olan meditasyon, bilimsel bir zihin dinlendirme yöntemidir. Stresten arınmak, negatif düşüncelerinizi pozitife çevirmek ve kendinizi ruhsal olarak daha iyi hissetmek için meditasyonu alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Yeni başlayanlar için meditasyon karışık gibi görünse de önemli olan konsantre olmaktır. Pratik yapıldıkça meditasyon kolaylaşır. Bu nedenle meditasyonu günlük rutininize eklemeniz önemli. Gelin, meditasyonu rutine dönüştürmek için yapabileceğiniz 5 şeyi birlikte keşfedelim...

1. Rutininize uygun bir saat belirleyin
 


Meditasyon için en verimli saatlerin sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce olduğu söylense de siz günlük işlerinize göre müsait olduğunuz bir zaman dilimi belirleyebilirsiniz. Kendinizi her gün aynı saate programlamak meditasyonu alışkanlık haline getirme aşamasında büyük önem taşıyor. Eğer meditasyona yeni başlıyorsanız günde 10 dakika yeterli olacaktır. Meditasyon, günlük rutinleriniz arasında yerini aldığında zamanla bu süreyi uzatabilirsiniz. 

2. Kendinize rahat bir meditasyon köşesi oluşturun
 
Meditasyon yaparken konsantre olmak gerekir. Konsantrasyonunuzu arttırmak içinse konforlu, sessiz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir yerde olmanız gerekir. Evinizde ya da meditasyon için belirlediğiniz saatte bulunacağız ortamda kendinize bir köşe oluşturun. Meditasyon köşenizi oluşturduktan sonra kendiniz için en rahat duruş/oturuş pozisyonunu belirleyin. Tıpkı saat prensibi gibi meditasyonu her gün aynı yerde yapmak da rutin oluşturmanıza yarar sağlayacaktır. Dilerseniz meditasyon sırasında odaklanmanıza yardımcı olacak rahatlatıcı müzikler de dinleyebilirsiniz. 

3. Yönlendirmeli meditasyonları deneyin


Meditasyonun bir rutin haline gelebilmesi için öncelikle meditasyonu doğru biçimde yapmak, odaklanmak ve zihnin arındığını hissetmek gerekir. Eğer meditasyona yeni başlıyorsanız ve odaklanmakta sıkıntı yaşıyorsanız yönlendirmeli meditasyonları deneyin. Odaklanma, meditasyonun temel prensiplerindendir. İnternet üzerinden bulabileceğiniz yönlendirmeli meditasyon videolarıyla çok daha kolay bir şekilde konsantre olabilirsiniz.

4. Meditasyon günlüğü tutun
 
Her gün yaptığınız meditasyonu, size hissettirdiklerini ve ruhsal değişimlerinizi not edin. Her meditasyon pratiğinden sonra neye odaklandığınızı, ne hissettiğini yazıp bir değerlendirme yapın. Böylece ilerlemenizi günbegün kaydedip sonraki seanslar için motivasyon sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki motivasyon, meditasyonu rutine dönüştürmeniz için gerekli olan en temel şeydir.

5. Grup meditasyonlarına katılın


Rutinlerinizi oluşturamamanızın en büyük nedeni bahanelerdir. Gün içerisinde yapmak istemediğiniz birçok şey için bahane üretebilirsiniz. Ancak sorumluluk duygusu sizi bahanelerden uzak tutar. Bireysel olarak değil de bir arkadaşınızla ya da grupla birlikte meditasyon yaparsanız meditasyon, sizin için kendiliğinden bir rutin haline gelecektir. Ayrıca tek başınıza meditasyon yapmaktansa grupla birlikte meditasyon yapmak çok daha verimli olacaktır. Grup enerjisi daha yüksek olduğu için siz de bu enerjiden etkilenecek ve meditasyonun pozitif etkilerini çok daha yoğun hissedeceksiniz.

Kaynak:
https://www.meditasyonyapalim.com/meditasyon-ogren/raja-yoga-meditasyonu-nedir/
https://www.yukselencag.com/Meditasyon/Meditasyon-Nedir
https://www.ranaortanyoga.com/2018/06/11/duzenli-meditasyon-uygulamasi-nasil-gelistirilir/
http://www.zeynepberkol.com/blog/gunluk-aliskanlik-olarak-meditasyon_2

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 4 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.