Fitness Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 5 Gerçek

Buradasınız

Hareket Et 01 Temmuz 2019

Kilo vermek, formunu korumak ya da vücudunu şekillendirmek isteyenlerin tercih ettiği bir spor fitness. Fitness hakkında pek çok şey yazılıyor, videolar çekilip dersler veriliyor. Ne var ki bu konuda yazılan her şey doğru olmayabiliyor. Peki, fitness hakkında doğru bilinen yanlışlar neler? Fitnessa gönül verenler ve yeni başlayacak olanlar için bu sporun bilinmeyenlerini yazdık.

1. Başlangıçta kilo alabilirsiniz
 


Fitness çoğu zaman kilo verme amaçlı yapılıyor. Ancak özellikle erkekler düzenli egzersize başladığında vücut ağırlıkları artabilir. Sağlıklı beslenip düzenli spor yapıldığında kas kütlesi artar, bu da vücut ağırlığını etkiler. O nedenle spor başladığınızda ilk birkaç hafta tartıda değişiklik göremezsiniz. Bu tip bir durumda moralinizi bozmadan egzersizlerinize düzenli devam edin. Bir süre sonra tartıda da aynada da farkı göreceksiniz.

2. Ağırlık çalıştığınızda yağlarınız kasa dönüşmez


Fizyolojik olarak yağ kütlelerinin kas kütlesine dönüşmesi olanaksızdır. Çünkü yağ ve kas kütlelerinin dokusu farklıdır. O nedenle yağ yakımı ayrı, vücuttaki kas oranını arttırma ayrıdır. Her ikisi için farklı egzersiz ve farklı beslenme şekli gerekir. Bu nedenle isteğinize ve ihtiyacınıza göre bir uzmanla görüşüp hem egzersiz hem beslenme programı belirlemek en doğrusu olacaktır.

3. Ara verdiğinizde formunuz 1 haftada bile geriler
 
Fitness’ı bırakınca kasların kütlelerinin erimesi, birçok sporcu için kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle sporcular antremanlarını aksatmadan sürekli egzersiz yapar. Antrenman tamamen bırakıldığında kondisyonda ve kaslarda zayıflama başlar. Çoğu insan için bu durum bir hafta içinde gözlemlenir. O nedenle kaslarınızı korumak için çalışmaya ara vermemeniz gerekiyor.

4. Zihninizi rahatlatır


Yapılan birçok araştırmada sporun beden kadar zihne de iyi geldiği ispatlandı. Düzenli olarak egzersiz yapmak hem vücutta hem de zihinde arınma sağlıyor. Fitness yapanlar ise bedenlerindeki değişiminden önce ruh hallerindeki olumlu değişimi gözlemliyor. Hem sağlıklı beslenmeyle hem de fitness ile vücudu arındırmak düşüncelerde de hafiflik sağlıyor. Düzenli spor yapmak anksiyete ve depresyona iyi geliyor.

5. Sabahları değil, istediğiniz zaman yapmalısınız
 
Diğer spor dallarında olduğu gibi fitnessta da en verimli saatin sabah erken saatler olduğu söylenir. Ancak önemli olan sürekliliktir. Eğer sizin her sabah antrenman yapmaya fırsat bulabileceğiniz bir çalışma düzeniniz varsa sabah saatlerinde antrenman yapmamanız daha iyi olacaktır. Çünkü önemli olan fitnessı rutine oturtmaktır. Her gün, müsait olduğunuz belirli bir zaman diliminde, antrenmanlarınızı aksatmadan yapmanız size daha çok fayda sağlayacaktır. Çünkü sanılanın aksine, fitnessta formu korumak için haftada bir, iki antrenman yapmak yeterli olmuyor. Uzmanlara göre haftada en az üç gün antrenman yapılmalı. Kaslarımızın arada bir dinlenmeye ve kendini onarmaya ihtiyacı olduğundan, üç gün spor yapıp bir gün dinlenmek sağlıklı bir antrenman programı olacaktır. 

Kaynak: 

https://blog.fitwell.com.tr/yeni-ba%C5%9Flayanlar-i%C3%A7in-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-fitness-ger%C3%A7ekleri-57bebffe090fhttps://www.fitwell.com.tr/blog/fitness-hakkinda-dogru-bilinen-yanlislar
https://www.haberturk.com/yazarlar/pinar-erbas/1012070-dogru-bilinen-10-fitness-hurafesi

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 3 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.