İnsan Vücudu Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Buradasınız

Sev 03 Haziran 2020

İnsan vücudu, evrenin belki de en karmaşık, güzel, hayret uyandırıcı ve büyüleyici organizması. İlk oluşum anından başlayarak tüm yaşam süresi boyunca hemen hemen her gün mucizelere imza atan vücudumuz, birbirleriyle tamamen uyumlu şekilde çalışan sistemlerden oluşuyor. Birçok kişi tarafından kusursuz kabul edilen vücudumuz hakkında ilginç bilgiler öğrenmeye de devam ediyoruz. Bilim geliştikçe bugüne kadar fark etmediğimiz yeni verilere ulaşırken zaman zaman bizi şaşkına çeviren detaylara ulaşıyoruz. İşte insan vücudu hakkında az bilinen gerçekler…

Kan girmeyen tek noktamız kornea…

Vücudumuzun hemen hemen her noktası yaşam kaynağımız olan kan ile beslenmektedir. Bir tek yer hariç, korneamız. Gözümüze gelen ışığı odaklamak, gözümüzü dış etkenlerden korumak için özel saydam bir alan olan kornea, kan ile beslenmez. İhtiyaç duyduğu oksijeni ise doğrudan havadan alır.

Saatte 274 km. hıza ulaşan sinyaller gönderiyoruz

Vücudumuz belki birçok canlı türü ile ortak özellikler barındırıyor ancak tek bir organımız şu ana kadar gördüğümüz organizmalar içerisinde neredeyse bir tek bizde var, beynimiz. Tüm vücudumuzu yöneten, bizi koruyan, ruhsal yapımızı düzenleyen ve tüm mekanizmanın saat gibi işlemesini sağlayan beynimizin gönderdiği sinyallerin saatte 274 km. hıza ulaşabildiklerini biliyor muydunuz?

50 litrelik su deposuyuz

Vücudumuzun büyük çoğunluğu sudur. Hayatın da temel kaynağı olan su, bize de canlılık veren en önemli element. Peki vücudumuzun ortalama olarak 50 litrelik bir su kapasitesine sahip olduğunu duymuş muydunuz? Vücudumuz farklı organlarımızın da çalışmasına yardımcı olan suyu tutarak çok değişik amaçlarla kullanmaktadır. Bunun için su dengesinin sağlanması çok önemlidir.

Şempanzeler ile aynı oranda saçımız var

İnsan vücudundaki tüy, kıl ve saçların oranı ortalama olarak şempanze ile aynı orandadır. Her ne kadar görünüş olarak şempanzeler çok daha tüylü gözükseler de biz insanlar da aynı oranda bir kapasiteye sahibiz. Bizim farkımız ve belki de avantajımız tüylerimizin şempanzelere kıyasla çok daha ince olması. Bilim insanları bu farkın nedenini ise bizim bin yıllardır soğuktan korunmak için kıyafet giymemize bağlıyorlar.

Kalbimiz günde 32 km. yol gidiyor

Bize hayat veren kalbimiz, doğumla birlikte başlayarak tüm hayatımız boyunca atmaya devam eder. Bir an bile duraksamadan atan ve kan dolaşımımızı sağlayan kalbimiz aynı zaman da bir elektrik kaynağıdır. Kalbimiz, 1 gün içerisinde ortalama bir kamyonu 32 km. öteye götürecek kadar elektrik üretebilir.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 4 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.