Eklem Sağlığında Trend: Manuel Terapi

Buradasınız

Hareket Et 22 Nisan 2019

 

Vücudumuz bir makine. Kendi ağırlığına ve yerçekimine karşı direnç göstererek ayakta kalabiliyor. Ancak yanlış oturma pozisyonları, omurgadaki duruş bozuklukları ve ağır çalışma koşulları zamanla bu makineyi kronik eklem ağrılarına maruz bırakabiliyor. Doğal hareket etme yeteneğini kısıtlayan eklem ağrıları ve kas gerginlikleri kendini göstermeye başladığında ise artık yardıma manuel terapi yetişiyor. Anlamı “elle tedavi” olan bu terapi yöntemi fıtıklar, kireçlenme, kas yırtılmaları gibi durumlarda bütüncül tıbbın yeni trendi.

Elle Yapılan Fizik Tedavi

Bedenimiz mükemmel çalışsa da yanlış yapılan hareketler, zorlamalar ve darbeler nedeniyle eklem ve kaslarda ağrılar, zedelenmeler oluşabiliyor. Ağır kaldırmak, uzun süre aynı pozisyonda çalışmak ise omurgayı zorluyor. Manuel terapi, diğer adıyla manipülasyon vücuda doğal hareket sistemini hatırlatmak için yine doğal yöntemlerden yararlanıyor. Fizyoterapist problemli bölgeye germe, bastırma gibi hareketler uygulayarak kasların ve eklemlerin gerçek hareket yapısına geri dönmesini sağlıyor.

Boyundan Ayak Bileğine Kadar Doğal Etki

Ağır çalışma koşullarının, yanlış hareket etmenin ya da tam tersine çok hareketsiz geçen bir yaşamın etkisi en çok kaslarda ve eklemlerde görülüyor. Stresten kaynaklanan kasılmalar nedeniyle boyun fıtığı, çocuklukta başlayıp zamanında müdahale edilmeyen duruş bozuklukları, yaş almayla gelen kireçlenme ve omurganın zorlanması sonucu oluşan bel fıtığı gibi tüm rahatsızlıklar manuel terapinin alanına giriyor.

Bel ve Boyun Fıtıklarında Başarı Oranı Çok Yüksek

Stres, aşırı zorlama ve yanlış yapılan hareketler gibi nedenlerle boyun ve bel omurlarında yaşanan fıtık, özellikle ileri yaşlarda yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklardan biri. Manuel terapide bel ve boyun fıtıklarında %98 oranında başarı sağlandığı gibi hastalığın tekrarlanma oranı da oldukça düşük. Manuel terapide omurilik kanalındaki sıkışma ve kilitlenmeler de tedavi edilebiliyor. Bel ve boyun ağrısına neden olan bu rahatsızlıklar, kayan omurga diskinin yerine oturtulması sayesinde gideriliyor.

Kronik Rahatsızlıklarda Etkili

Bel ve boyun düzleşmeleri, kas sertliği sürekli tekrar eden omurga kilitlenmeleri vücutta kronik ağrılara neden oluyor. Bu ağrılara yol açan omur kaymaları ve sinir sıkışmaları manuel terapi ile tedavi edilebiliyor. Kronik kasılmaların sonucu olan migren ve gerilim tipi baş ağrıları da bu doğal tedavi yöntemi ile çözülmesi mümkün hale geliyor.

Eklem ve Kasların İlaçsız Dostu

 

Manuel terapi aslında en eski tedavi yöntemlerinden biri. Günümüzde uzman fizyoterapistler tarafından uygulanıyor ve tedavide vücudun doğal hareket mekanizmasından yararlanılıyor. Doğru bir duruşa, ağrısız eklemlere ve rahatlamış kaslara giden yol sadece vücudun doğru hareket etme eğilimi ve uzman ellerin doğru noktalara uyguladığı basınçtan geçiyor. Manuel terapinin çok sayıda kişi tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri ilaç, tıbbı cihaz ve elektriksel hiçbir yöntemin kullanılmaması.

Yan Etki ve Ağrı Yaşanmıyor

Birçok kişi ameliyat sonrası ağrıları ve, ilaçların yan etkilerini göze alamadığı için tedaviyi erteler. Oysa zamanında müdahale edilmeyen fıtıklar, kas yırtılmaları ve spazmlar ileride daha zorlu operasyonlar gerektirebilir. Manuel terapiyi bu kadar popüler yapan nedenlerden biri de tedavi sırasında ve sonraki aşamalarda ağrı hissedilmemesi. Böylece tedaviyi ertelemek için de bir neden kalmıyor.

Zaman Kazandırıyor

Omurga, eklem ve kas problemleri yaşam kalitesini düşürüyor. Uzun süren tedaviler ve ameliyatlar ise kişileri gündelik hayattan koparıyor. Manuel terapi kısa sürede sonuç vermesi nedeniyle de avantajlı bir yöntem. Akut rahatsızlıklarda tek seans, kronik sorunlarda 8-10 seans, iyileşmek için yeterli. Verimli ve kısa süreli bir tedavi süreci psikolojik açıdan da rahatlatıcı.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 10 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.