Kışın Bebek Sahibi Olan Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Buradasınız

Sev 19 Aralık 2021

kış, bebek, aile, anne, baba

Yılın her döneminde bebek sahibi olmak çok heyecanlı ve güzeldir. Ancak kış aylarında yeni doğan bir bebeğin olacaksa diğer zamanlara göre biraz daha dikkatli ve özenli davranman gerekebilir. Havanın daha soğuk olduğu ve ev dışına nispeten daha az çıkıldığı, çıkıldığı zaman da çok daha dikkatli olunması gereken bu dönemde bebek sahibi olacaksan, dikkat etmen gereken noktaları senin için hazırladık.

Onu biraz daha kalın ve korunaklı giydirmelisin

kış, bebek, aile, anne, baba, giyim

Kışın bir bebek sahibi olacaksan çevreden ve doktorlarından daha sık duyacağın ilk konulardan biri soğuk havaya karşı yavrunu korumaktır. Yılın diğer zamanlarına göre hava daha soğuk ve serin olacağından evin içinde ve dışında bebeğini korumak için giyeceklerini buna göre seçmelisin. Doktorlar bebeğini, genelde senin giyindiğinden bir kat daha fazla giydirmeni söylerler. Bunun için önerilen yöntem “Soğan”dır. Kat kat giydirme olarak anlayabileceğin bu yöntemle havanın ısı durumuna göre bebeğinin giyimini ayarlayabilirsin. Evin içinde ısıyı ayarlaman mümkündür ancak özellikle dışarıda çok dikkatli olmalısın.

Mümkün olduğunca onu güneşe çıkar

kış, bebek, aile, anne, baba, güneş

Kışın güneşli günlerin sayısı çok daha azdır ve hava genelde kapalı ve yağışlı olur. Bunun da ötesinde yeni doğan bebeklerin daha fazla D vitaminine ihtiyacı olur ve bunu da genel olarak güneş ışınlarından alırlar. Bu yüzden kışın, hava soğuk da olsa güneşli bir gün olduğunda bebeğini bir süreliğine dışarı çıkarmalısın. Onu mümkün olduğunca güneş altında bırakarak gelişimi için gerekli olan D vitaminini almasını sağlayabilirsin.

Vücut sıcaklığını sürekli kontrol etmelisin

kış, bebek, aile, anne, baba, ateş, sıcak, hastalık

Bebekler yeni doğduklarında yağ tabakaları tam gelişmediğinden vücut sıcaklıkları tam olarak dengelenemez. Bunun için herhangi bir neden olmasa da vücut sıcaklıkları inip kalkabilir. Özellikle kış aylarında bu durum istenmeyen durumlara sebep verebileceğinden sık sık olarak bebeğinin vücut ısısını kontrol etmelisin. Özellikle hava soğukluğu nedeniyle 35 derecenin altına düşmesi alarm zillerinin çalmasına neden olacaktır. Vücut sıcaklığını hem elle hem de ateş ölçerler ile düzenli olarak ölçmelisin.

Banyoya da dikkat etmelisin

kış, bebek, aile, anne, baba, banyo

Kışın bebek bakımında dikkat etmen gereken diğer bir nokta da banyo zamanlarıdır. Normal sıcak havalara göre onu üşütme ve hasta etme olasılığın daha fazla olduğundan suyun sıcaklığını ayarlamalı, banyo süresini biraz daha kısa tutmalı ve onu banyodan çıkardıktan sonra hızlıca oda sıcaklığına uygun şekilde giydirmelisin. Genelde 10 dakikalık bir banyo süresi yeterli olacaktır. Banyoda dikkat etmen gereken bir diğer şey de kullandığın şampuan ve sabunlardır. Kış aylarında bebeğinin cildi daha hızlı kuruyacağından nemlendiricili şampuanları ya da sabunları tercih edebilirsin.

Hastalıklara karşı düzenli kontrolleri ihmal etmeyin

kış, bebek, aile, anne, baba, doktor, kontrol

Kış aylarında özellikle solunum yolu hastalıkları daha fazla görüldüğü için bebeğini bunlara karşı da koruman gerekecektir. Doktorunun uyarı ve yönlendirmelerini dinlemeli ve doğru şekilde uygulamalısın. Bunlar dışında düzenli doktor kontrollerini de ihmal etmemeli ve kışın bebeğinin hastalanmaması için enfeksiyonlar başta olmak üzere farklı hastalıklara karşı bir koruma kalkanı oluşturmalısın.

Hem yeni doğan bebeğin hem de senin için hayatın içerisinde birçok riskler mevcut. Bu risklere karşı QNB Sigorta’nın Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı tercih edebilirsin. Günde 1 TL’den başlayan fiyatlarla anlaşmalı birçok özel hastanede devlete ödenen katkı payı hariç ek bir ücret ödemeden hem bebeğiniz hem de kendiniz için sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Üstelik %10 aile indiriminden de faydalanarak yılın istediğiniz zamanında sağlığınıza kavuşabilirsin.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
4 + 3 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.