Maaştan Tasarruf Yapmanın 4 Yolu

Buradasınız

Yaşa 07 Kasım 2021

maaş, tasarruf, birikim, gelecek, para, ekonomi

Tasarruf yaparak gelecekte daha iyi şartlarda yaşamanın ve olası maddi sorunlar karşısında daha güçlü olmanın yollarından biri de maaştan biraz kesinti yaparak birikim yapmaktır. Düzenli ödemelerin yanında maaştan ayrılacak bir miktar bütçe, belirli bir süre sonra birikerek önemli bir miktara ulaşabilir. Henüz para kazanıyorken ve maaş alıyorken tasarruf yapmanın ve giderleri azaltmanın yollarını bu yazımızda senin için derledik.

İyi bir hesap her şeydir

maaş, tasarruf, birikim, gelecek, para, ekonomi

Maaşından tasarruf etmenin birinci ve belki de en önemli kuralı, çok iyi bir hesaplama yapmaktır. Çünkü birikim yapabilmenin tek yolu gelir-gider dengesini çok iyi kurarak burada seni eksiye götüren unsurları ortaya çıkarmaktır. Maaşının ne kadar olduğunu, aylık zorunlu giderlerini, bunlar dışında da yaptığın harcamaları çok iyi bir hesapla ortaya dökersen ay sonunda elinde ne kadar kalacağını bilir ve buna göre tasarruf yapabilirsin.

Faturaları iyice kontrol etmelisin

maaş, tasarruf, birikim, gelecek, para, ekonomi

Maaşını yiyip bitiren ve elindeki bütçeyi en hızlı tüketen şeylerden biri de faturalardır. Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi bir evin temel ihtiyaçları olan ve sarf malzemeler gibi sürekli tüketilen unsurlar, ay sonunda birikerek ciddi seviyelere gelebilir. Ay başında, maaşını aldığında bu faturaların ciddi bir oranı silip süpürmesini istemiyorsan düzenli olarak onları kontrol etmelisin. Gereksiz ve yük yaratan harcamaları bu yolla kesebilir ve maaşından bir miktar tasarruf edebilirsin.

Gıda harcamalarına dikkat etmelisin

maaş, tasarruf, birikim, gelecek, para, ekonomi

Maaşını bitiren bir diğer unsur da gıda harcamalarıdır. İhtiyaç duyduğun ve tükettiğin kadar gıda harcaması yapmak son derece normal ancak tükettiğinden fazlasını alarak bir de bunu israf ettiğinde ortaya inanılmaz bir bütçe yükü çıkar. Bunun önüne geçmek için alışverişe çıkmadan evi kontrol etmeli ve sadece ihtiyaçlarını alacak şekilde bir planlama yapmalısın. Artan miktar, maaşından tasarruf olarak yanına kalacak.

Limitlerini belirlemelisin

maaş, tasarruf, birikim, gelecek, para, ekonomi

En iyi birikim yöntemlerinden biri de kendine limit koymak ve belirlediğin süre içerisinde bu limitlere sadık kalmaktır. Maaşını aldıktan sonra nereye, ne kadar ve ne zaman harcama yapacağını bilirsen ve buna sadık kalırsan maaşından tasarruf etmek çok olasıdır. Bunun için de ihtiyacın olan şey iyi bir zaman planı ve ekonomik dengedir.

Günümüzün ekonomik şartlarında birikim yapmak ve geleceğe yönelik maddi tasarruflarda bulunmak zor. Ancak sen de bugünden başlayarak gelecek için bazı yatırımları yapabilir ve birikime başlayabilirsin. Burada da QNB Sigorta’nın sunduğu Kolay Emeklilik Planı yanında. Küçük birikimlerle gelecekte çok daha rahat maddi imkanların olması için sen de bugünden bu plana geçebilirsin.

 

 

 

 
 

 

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
15 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.