Aristo Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Buradasınız

20 Aralık 2022

Aristo Diyeti, beslenme, besin, diyet, rejim, sağlık

Birçok kişi ağır yaşam koşulları, her gür zorlaşan şehir hayatı, yanlış beslenme rutinleri gibi birçok farklı sebebe bağlı olarak sağlıklı yaşam trendlerine bugüne kadar olmadığı kadar eğilim göstermeye başladı. Daha sağlıklı ve zinde bir hayat yaşamak isteyen herkes özellikle beslenme düzenlerini değiştirerek daha uzun ve güzel bir yaşamın sırlarını arıyor. Son zamanlarda popülerliği artan diyet programlarından biri de Aristo Diyeti. Antik Yunan’ın en büyük ve bilindik filozoflarından biri olan Aristo, bugünün sağlıklı beslenmesine de ışık tutuyor. Peki Aristo Diyeti nedir, nasıl yapılır? Detaylar yazımızda seni bekliyor.

Aristo Diyeti nedir?

Aristo Diyeti, beslenme, besin, diyet, rejim, sağlık, beyin

Kısa zamanda kilo verme üzerine kurulu olan ve bireylerin daha sağlıklı, dengeli bir yaşam sürmesinin önünü açan Aristo Diyeti, beslenme programından çok bir yaşam biçimini esas alan bir olguyu ifade eder. Bir beslenme rutini ile çok daha sağlıklı, zinde ve iyi bir vücuda kavuşmayı hedefleyen Aristo Diyeti, yüzde 70-80 çiğ sebze ve meyvelerden oluşan bir düzende ilerler. Bugünlerde sıkça gündeme gelen glütensiz yaşamı da beraberinde getiren bu diyet, zihinsel bir dönüşüm ve felsefeyi de işaret eder. Sabah yataktan kalktıktan sonra gece tekrar yatağa dönene kadar geçen sürede yenilen ve içilen şeylerin dışında gün içerisindeki egzersiz ve hareketleri de desteklemeye çalışır. Vücudun inatçı yağlarını yok etmek için minimum 3 hafta süren bir diyet programını öngören Aristo Diyeti, bedenin kötü toksinlerden kurtulmasının yanında ruhun ve zihnin de kötü düşüncelerden arınmasını beslenme ile yapmaya çalışır. Bir mantık olarak sağlıklı beslenme modeline geçildiğinde ve bu durum kanıksandığında zihnin de arınma süreci başlayacaktır. Sağlık durumu elveren ve doktor kontrolü altında basitçe uygulanabilecek bu diyet hemen her yaştan kişi için uygundur.  

Aristo Diyeti nasıl yapılır?

Aristo Diyeti, beslenme, besin, diyet, rejim, sağlık, yiyecekler

Aristo Diyeti’nin ilk ve en önemli kurallarından biri glütensiz bir şekilde beslenmeye başlamaktır. Glüten içeren yiyeceklerin yasak olmasının nedeni bir yandan vücudun rahatlaması, kilo vermesi ve daha sağlıklı olmasının yanında glütenin yarattığı yorgunluk ve bitkinlik hissinden de uyanmaktır. Tekdüze ve sıradan diyetler yerine rahatlıkla uygulanabilecek bu diyet sebze ve meyve ile beslenme ağırlıklı yapılır. Bolca mineral ve vitamin destekli olacak şekilde ilerler ve bu yolla vücudun bir anlamda detoks yapmasını sağlar. Uzun süreli açlıklar ile vücudun kendini temizlemesini hedefler. 6-8-12 saatlik açlık dönemleri ile organların kendini temizlemesi sağlanırken, düzenli uyku ve spor, egzersiz ve antrenmanlar ile de hem kilo verilmesi hem de daha dengeli bir vücut yapısına sahip olunması hedeflenir. Burada önemli olan doktor kontrolü altında kişinin temel ihtiyaçlarının ve sağlık durumunun belirlenmesi ve buna uygun bir program ile ilerlenmesidir. Doğru uygulandığında ve bütün kurallara sadık kalarak şartlar yerine getirildiğinde Aristo Diyeti ayda yaklaşık olarak 8-0 kilo arasında kaybetmek mümkündür.

Aristo Diyeti’nde neler, yasak neler değil?

Aristo Diyeti, beslenme, besin, diyet, rejim, sağlık, kadın

Aristo Diyeti’nin en temel özelliklerinden biri de bazı besin grupları üzerinden diyetin izlenmesi ve bazı yasaklı olan yiyeceklerin de kesinlikle tüketilmemesidir. Taze mevsim sebzeleri ve meyveleri sıkça tüketilmelidir ancak farklı içerikleri ile diyet sırasında sıkıntı yaratabilecek patates, bezelye, mısır, havuç, kiraz, karpuz, portakal, şekerli meyveler, şekerli meyve suları, işlenmiş kahveler, pirinç ve makarna gibi besinlerin tüketilmesi kesinlikle yasaktır. Günü üç öğüne bölen Aristo Diyeti, işlenmiş her türlü gıdadan uzak durmayı hedefler. Sabah saat 08:00 gibi başlayan beslenme programı gece 00:00 gibi sonlandırılır. İlk gözle görülür sonuçlar genelde 3 hafta sonra alınmaya başlanır. Beslenme düzenindeki temel amaç karbonhidratı çok az almak ve aynı zamanda proteini de mümkün olduğunda düşük seviyede tutmak. Gün içerisinde saat başı bir bardak su içmek önemlidir. Ekmek kesinlikle tüketilmez. Haşlanmış yumurta kahvaltının vazgeçilmezidir. Yağ yakıcı olmasından dolayı yeşil çay ya da papatya çayı sıkça önerilir.

Sen de Aristo Diyeti’ni izleyerek daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsin. Ek olarak sağlığınla ilgili zaman zaman farklı ihtiyaçların da olabilir. Böyle zamanlarda hem senin hem de sevdiklerinin sağlığını QNB Sigorta’nın sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile koruyabilirsin. Özel sağlık kuruluşlarında, SGK dışında ek bir ücret ödemeden hizmet alabileceğin bu sigorta ile birçok farklı sağlık ek hizmeti de seni bekliyor.

 

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 9 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.