Yulaf ile Sindirim Sisteminizi Düzenleyin

Buradasınız

Ye-İç 22 Mayıs 2018

Fast food gıdaların her geçen gün hayatımızda daha fazla yer edindiği şu günlerde sağlıklı besin değerleri içeren, doğal besinlere olan ihtiyacımız da giderek artıyor. Yüksek oranda barındırdığı lif içeriği ile yulaf ezmesi, tam da aradığımız besin olabilir. İçeriğindeki farklı birçok sağlıklı madde ile vücudumuz üzerinde olumlu etkilere sahip olan yulaf, bilinmeyen özellikleri ile beslenme listenizde üst sıralara çıkacak.

Yulaf, vücuttaki zararlı maddelerle savaşıyor

Hemen her gün aldığımız besinlerden sağlıklı olduğunu sandıklarımızın bile sağlığımızı tehdit ettiğini öğreniyoruz. Yulaf ezmesi vücudumuza girdiği andan itibaren karaciğerde lektin üretimini arttırıyor, içinde bulunan lifler bağırsak sistemini harekete geçirerek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor. Vücutta bulunan zararlı maddeler bu yolla kısa yoldan vücuttan dışarı atılıyor.

Yüksek enerji sağlıyor

Yulaf, içeriğindeki maddeler ile pazartesi sendromu, akşam yorgunluğu gibi ruhsal ve bedensel sıkıntılardan kurtulmak için birebir. Yulaf, enerji deposu yapısıyla gün boyu ihtiyaç duyacağınız enerjiyi size sağlayan bir pil gibi.

Kalsiyum deposu

Yulaf, sağlık üzerinde birçok farklı faydasıyla da tanınıyor. Bazı hastalıkların ise tedavisi niteliğinde. Yulaf, kemik erimesi, eklem ağrıları gibi hastalıkların tedavi süreçlerinde önem arz eden kalsiyum seviyesini yükseltiyor. 

Vitamin zengini

Günlük hayatın içerisindeki koşturmacada ihtiyaç duyacağınız birçok farklı maddeyi yulafta bulabilirsiniz. Yulaf; tiamin, riboflavin, niasin, folat, B6 vitamini içeriyor. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, manganez, magnezyum, sodyum ve bakır bakımından da oldukça zengin.

Yulaf ezmesi nasıl yapılır?

Meyveli yulaf ezmesi: Lezzet dolu yulaf ezmesi tarifleri için meyveleri başrole alabilirsiniz. Bir diğer karşınıza çıkacak sorun yulaf ezmesi nasıl yapılır olabilir. Cevabı ise çok basit diyebiliriz. Elma, muz, armut, süt (veya yoğurt) ve bir çorba kaşığı yulafı iyice karıştırın. Karışımı elinizden geldiğince çatal, ezici, rende gibi manuel araçlarla yapın. Lif kaybının az yaşandığı besinlerde etki daha hızlı gözlemlenebilir. Meyveli yulaf ezmesi, günün her saati ara öğün olarak tüketilecek mükemmel bir karışım.

Kahvaltıda yulaf ezmeli leziz krep: Yulaf ezmesi tarifleri sadece tek öğünlük olarak düşünülmemeli. Yulaf ezmesi kimi zaman öğün arasında kimi zaman ise günlerinizin neşeli başlangıçları kahvaltılarınızda karşınıza çıkabilir. Tuzlu ya da tatlı seçenekleri sizlere bırakılan yulaf ezmeli krep, sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlamanız için biçilmiş kaftan. Yulaf ezmeli krep için bir miktar yulaf ezmesini sütle karıştırın, daha sonra sebze ve baharat ya da tatlı yemek isteyenler için reçel gibi lezzetleri ekleyin. Karşınızda yulaf ezmesi nasıl yapılır sorusunun en leziz yanıtlarından biri duruyor.

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.