Probiyotiklerin Az Bilinen 5 Önemli Faydası

Buradasınız

Ye-İç 29 Mayıs 2017

probiyotik faydaları

Bakterilerin genel anlamda sağlığa zararlı olduğu söylense de probiyotikler yani yararlı bakteriler, bağırsak florasını düzenleyerek bizi pek çok ciddi hastalıktan koruyor. Sindirim sistemi tüm vücudun bağışıklık sisteminin %70’den fazlasını düzenlediğine göre bağırsakların bilim dünyasında ‘’ikinci beynimiz’’ şeklinde tanımlanmasına şaşırmamak gerek. Vücudunuzdaki probiyotik miktarını artırarak çok daha sağlıklı olmanız için yararlı bakterilerin az bilinen 5 faydasını bir araya getirdik…

1. Antibiyotiğin Zararlarını Minimuma İndirirler

antibiyotiğin zararları

Tıp dünyasında son zamanlarda en çok tartışılan konulardan biri de antibiyotik kullanımı. Türkiye, antibiyotik kullanımının dünyada en yaygın olduğu ülkelerden biri. Doktorlar bunun vücutta antibiyotik direncine neden olarak beraberinde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor. Antibiyotikler bağırsaktaki bütün bakterileri öldürdüğü için bağırsak florasının ve dengesinin bozulmasına neden oluyor. Probiyotik takviyesi alarak veya probiyotik içeren gıdalar tüketerek her daim önlem almak oldukça önemli.

2. Probiyotikler K ve B Vitaminlerinin Üretilmesine Destek Olur

k ve b vitaminleri

Yararlı bakteriler kanın pıhtılaşmasında büyük rol oynayan K vitamini ve Türkiye’de çoğu kişide eksikliği ispatlanan B grubu vitaminlerinin üretilmesine doğrudan katkı sağlıyor, emilimlerini destekliyor. Özellikle B grubu vitaminlerinin eksikliğinde yorgunluk, çarpıntı, sinirlilik ve uyku problemleri gibi sorunlar yaşanıyor. Probiyotik dengenizi koruyarak hayat kalitenizi düşüren ve depresyona kadar gidebilen bu sorunları engellemiş olursunuz.

3. Vücudu Hastalıklardan Korur ve Kolesterolü Düşürür

probiyotiklerin faydaları

Probiyotikler bağırsak duvarındaki boşluklara yerleşerek hastalıklara neden olan zararlı bakterilerin vücudu etkisi altına almasını engeller. Ayrıca bu bakterilerin ürettiği toksin düzeyini azaltır ve kandaki kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korurlar.

4. Mutluluk Hormonunun Çok Büyük Bir Kısmı Bağırsaklarda Salgılanıyor

mutluluk hormonları

Mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin yalnızca %5’lik kısmı beyinde, geri kalan %95’lik kısmı ise bağırsaklarda salgılanıyor. Probiyotik düzeyini artırarak stres ve depresyonu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz. Yoğurt, peynir, kefir, salatalık turşusu, ayran gibi yararlı bakteri açısından zengin besinler tüketerek ruh sağlığını korumak mümkün. Dilerseniz probiyotik takviyesi de alabilirsiniz.

5. Kanseri Önleyici ve Tedavi Edici Etkileri Var

kanseri önleyici etkiler

Kolon kanserinin bağırsaklardaki bakteriyel problemlerle doğrudan alakalı olduğu bilinen bir gerçek. Probiyotikler bağırsak kanserini önlemekle kalmıyor tedavi de ediyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdikleri için diğer kanser türleri için de koruyucu özelliğe sahipler.

Tüm önlemlere rağmen kanser hakkında endişeleriniz varsa Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası yaptırarak kendinizi güvence altına alabilir ve QNB Sigorta Ayrıcalıklar Kulübü’ne ücretsiz üye olarak spor, sigara bırakma ve beslenme danışmanlığı gibi hizmetlerden %40’a varan indirimlerle faydalanabilirsiniz.

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
11 + 1 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.