"İyi ve Kaliteli Yaşam Anketi" Sonuçları Açıklandı

Buradasınız

Yaşa 28 Temmuz 2017

Daha iyi ve kaliteli bir yaşam için gerekli hayat standartlarını korumak üzere sigorta çözümleri sunan QNB Sigorta, QNB Sigorta Global tarafından toplam 13 ülkede gerçekleştirilen 360° İyi ve Kaliteli Yaşam Anketi’nin sonuçlarını açıkladı.

İngiltere, İspanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Çin, Tayland, Endonezya, Singapur, Yeni Zelanda, Tayvan, Güney Kore ve Avustralya’dan bireylerle gerçekleştirilen ankete göre başlıca tespitler şöyle;

1-Sağlık ve bakım ihtiyaçları ortak endişe noktası

Bu yıl yapılan anketten edindiğimiz bilgiler, bireylerin ailelerine ve kendilerine, özellikle de yaşlılık dönemindeki sağlık ve bakım giderleri konusunda endişe duyduklarını ortaya koyuyor. Ankete katılan bireylerin çoğunluğu, çocuklarının ve ebeveynlerin sağlık bakım ihtiyaçlarını karşılayamayacaklarına inanıyor.

%80'den fazlası ise emeklilik dönemindeki hayat kalitesinin sürdürülebilmesi için yeterli paraları olmadığını düşünüyor. Ayrıca çalışanların sağlık ihtiyaçları ve işverenler tarafından sunulan avantajlar arasında giderek artan bir fark olduğu göz çarpıyor.

2-İyi ve kaliteli yaşam skorunda düşüş

13 ülkenin iyi ve kaliteli yaşam ortalamasına bakıldığında global ölçekte ‘iyi hissetme’ seviyesinde son birkaç yılda düşüş görünüyor. Ortalama skor 63.4’ten 62.3’e gerilemiş durumda. Türkiye’nin iyi yaşam puanı ise 2016’da 63.8 iken 2017’de 59.7’ye düşmüş. Güney Kore, Hong Kong, İngiltere, Yeni Zelanda, Endonezya ve Çin de bizim gibi iyi hissetme skorunda düşüş yaşayan ülkeler arasında. Tayvan, İspanya, Tayland ve Hindistan’da ise kaliteli yaşam düzeyinde artış söz konusu.

3-Sağlık uygulamalarını kullanan kişi sayısı artıyor

Ankete katılanların %59’u sağlık mobil uygulamalarını düzenli olarak kullanıyor ya da yakın zamanda kullanmayı planlıyor. Ankete katılanların %78’i ise, dijital teknolojinin sağlıkta kullanımının sağlığını geliştireceğine inanıyor. Sağlık uygulamaları günümüzde doktorların akıllı cihazlarıyla bilgi alışverişinde bulunmasına, hastane ve hastaneden uzakta iken hasta kayıtlarına ve diğer bilgilere erişmesine izin veriyor. Diğer yandan doktorlar, giyilebilir teknoloji aracılığıyla veya ev izleme sistemleriyle hastaların sağlıklarını izleyebiliyor.

4-Düzenli sağlık kontrollerinde İngiltere ilk, Tayland son sırada

Tayland, İspanya, Çin, Yeni Zelenda düzenli sağlık kontrolleri konusunda genel ortalamanın altında kalan ülkeler olurken, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Singapur, Endonezya, Hong Kong ve İngiltere ortalamanın üstüne çıkan ülkeler olarak göze çarpıyor. Tayvan ve Güney Kore ise genel ortalama ile eş değer rakamlara sahip.

5-Yaşlılık algısı uyruğa göre değişiyor

Anket sonuçlarına göre, katılımcı ülkelerde yaşlılık algısı uyruğa göre değişiklik gösteriyor. Ankete katılan ülkelerde ortalama yaşlılık yaşı algısı 66 olarak gerçekleşirken, Türkiye’de 67 yaş, yaşlı olarak görülüyor. Ayrıca ankete katılan ülkelerde 18-29 yaş grubu, 60 yaşına gelen bireyleri yaşlı olarak tanımlarken, 60 yaşındakiler ise, 74 yaşına gelen bireyleri yaşlı olarak adlandırıyor.

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.