Dağcılık Sporuna Başlamak İçin 8 Uygun Rota

Buradasınız

Yaşa 09 Mart 2019

Doğa ile baş başa kalmak için tek bir adım atmak yeterli. Ama insan bazen daha fazlasına ihtiyaç duyuyor değil mi? Tırmanarak hem doğayı iliklerinize kadar hissetmek hem de adrenalin dolu özgürlüğü tatmak istiyorsanız, dağcılık sporunu deneyimleyebilirsiniz. Peki dağcılığa yeni başlayanlar için hangi dağlar uygun? İşte Türkiye’den ve dünyadan dağcılık sporuna başlamak isteyenler için mükemmel rotalar!

Elbruz Dağı – Rusya

Profesyonel dağcıların zorlu olmayan parkur olarak tanımladığı Elbruz Dağı, Kafkasya’nın ve Rusya’nın en büyük dağı olarak biliniyor. Dağcılık sporuna başlamak isteyenler aslında 5642 m ile Avrupa’nın en yüksek dağı olarak tanımlanan Elbruz’da Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında eğitmen eşliğinde kolay tırmanış yapabilir.

Fuji – Japonya

Fuji Dağı, Japonya’nın en yüksek dağı olarak bilinse de aslında dağcılık sporu ile ilgilenenler çok zorlu bir dağ olmadığını belirtiyor. Dünyadaki en çok tırmanış yapılan dağ olarak bilinen Fuji, 3776 m yüksekliğinde. Bir yanardağ olan ve en son 1707-1708 yılında aktiflik gösteren Fuji’ye tırmanış için en uygun aylar Haziran, Temmuz ve Ağustos.

Mont Blanc – Fransa / İtalya

Dağcılık deyince Avrupa’da akla gelen dağların başında Mont Blanc var. İtalya ve Fransa sınırında yer alan Mont Blanc, yılda 30 bin ziyaretçi ağırlıyor. 4810 m yüksekliğe sahip olan bu dağ, güzel ve elverişli bir havada keyifli bir yürüyüş parkuru imkanı sunuyor. Alpler’in ve Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc’a gitmeye karar verirseniz yoldaki olası kazalara karşı QNB Sigorta’nın Acil Destek Ferdi Kaza Sigortası ile kendinizi garanti altına alabilirsiniz.

Aladağlar – Türkiye

Niğde’de bulunan Aladağlar, dağcılık sporuna yeni başlayanlar için oldukça ideal. Türkiye’nin birçok yerinden rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda olan Aladağlar, 1995 yılında Milli Park ilan edildi. Hazirandan eylül sonuna kadar tırmanış için ideal olan Aladağlar’ın zirvesi 3756 metre.

Pikes Peak – ABD

Pikes Peak, Amerika’nın ünlü Rocky Dağları’nda bulunan, 4302 m yüksekliğinde bir zirve. Pikes Peak Dağı’na tırmanmanın bir güzel yanı, tırmandıktan sonra kendinizi kötü hissedecek olursanız, raylı bir sistemle aşağıya dönebilecek olmanız. 1961 yılında Ulusal Tarihi Öneme Sahip Eser ilan edilmiş olan Pikes Peak’teki doğal yaşam görülmeye değer.

Beydağlar – Türkiye

Antalya’nın masmavi denizini kucaklayan ve Torosların uzantısı olan Beydağlar, dağcılık sporuna yeni başlayanları kucaklıyor. Bakırdağı, Tahtalı Dağ, Kızlar Sivrisi (en yükseği; 3069 m) gibi zirvelere sahip olan Beydağlar, farklı orman türleri ve yumuşak havası ile dağcılığa yeni başlayanların en çok uğradığı rota olarak karşımıza çıkıyor.

Kilimanjaro Dağı – Afrika

Tanzanya’nın kuzey doğusunda bulunan Kilimanjaro, aslında Afrika’nın en yüksek dağı olarak biliniyor. 1987’de UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilen bu dağ, 5895 m yüksekliğe sahip. Tırmanma sırasında özel teknikler gerektirmeyen bir dağ olan Kilimanjaro’nun rotası üzerinde konaklamak için kulübeler de bulunuyor.

Honaz Dağı – Türkiye

Denizli’nin güney doğusunda uzanan Honaz Dağı, Ege ve Akdeniz bölgelerini ayıran doğal sınır olarak biliniyor. 1995 yılında Milli Park ilan edilen Honaz Dağı, dağcılık sporuna yeni başlayanlar için oldukça elverişli. 2528 m yüksekliği ile Ege’nin zirvesi olan bu dağ, vadileri, etrafındaki irili küçüklü dağları ve eşsiz bitki örtüsü ile büyülü bir manzara sunuyor.  

Kaynaklar

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.