Kanser Tedavisi Olmayan Bir Hastalık Değildir!

Buradasınız

Sev 04 Şubat 2018

American Cancer Society’nin yaptığı yeni bir araştırma, kanser vakalarının % 42’sinin ve kanser ölümlerinin % 45’inin önüne geçilebileceğini söylüyor. 2014 yılının verilerinden yola çıkılarak yapılan çalışmaya göre Amerika’da 1,570,975 kişi içerisinde 659,640 kişide kanser vakası görülürken 587,521 kişiden 265,150 kişide kansere bağlı ölüm görülüyor. Elbette bu noktada bizlere epey büyük bir görev düşüyor. Gelin, kanser tedavisi konuşmadan önce, kanserin önüne ne şekilde geçebileceğimize bakalım.

Kansere Yol Açabilecek Risk Faktörlerine Dikkat!

Sigara kullanımı, pasif sigara içiciliği, aşırı kilolu olmak, fazla alkol tüketimi, işlenmiş gıda tüketimi, sağlıklı besinleri tüketmeme, hareketsizlik, zararlı güneş ışınlarına maruz kalma ve HPV virüsü bizleri kansere bir adım daha yaklaştıran faktörler arasında yer alıyor. Kansere karşı önlem alabileceğiniz gibi QNB Sigorta’nın Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortasından faydalanarak kendinizi kanser türlerine karşı hazırlayabilir, kanser tedavisi endişesi duymadan sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

Sigara İçenlerde Görülen Kanser Çeşitleri

Sigara içmek % 81,7 oranında akciğer kanserine, % 73,8 oranında gırtlak kanserine, % 46,9 oranında ise mesane kanserine sebep oluyor. Sigarayı bırakmayı denemenin zamanı gelmedi mi sizce de?

Aşırı Kilolu Olanlar Dikkat!

Fazla kilosu olanlarda % 60.3 oranında rahim kanseri, % 33,9 oranında karaciğer kanseri, kadınlarda %11,3 oranında meme kanseri, %5,2 oranında ise bağırsak kanseri görülüyor. Sağlıklı beslenerek kilolarınızdan kurtulabilir, böylece hem kansere karşı önleminizi almış olur hem de fit bir görünüme sahip olursunuz.

Alkol Sınırlarını Zorlamayın

Alkol tüketimi nedeniyle erkeklerin % 46,3’ünde, kadınların % 27,4’ünde ağız boşluğu kanseri ortaya çıkıyor. Bunun dışında erkeklerin % 24,8 ve kadınların % 11,9’unda karaciğer kanseri, erkeklerde % 17,1 oranında ve kadınlarda % 8,1 oranında bağırsak kanseri ile % 6,4 oranında kadınlarda meme kanseri görülüyor. Alkol sınırlarını zorlayarak kansere davetiye çıkardığınızı unutmayın.

Meyve ve Sebze Eksikliği

Meyve ve sebze yemenin ne kadar önemli olduğunu artık biliyoruz. Meyve ve sebzeyi az tüketmek % 17,6 oranında ağız boşluğu kanserine, % 17,4 oranında gırtlak kanserine ve % 8,9 oranında akciğer kanserine sebep oluyor. Meyve ve sebze tüketimine ağırlık vererek her açıdan daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirsiniz.

Hareketsizlik

Hareket etmek, egzersiz yapmak hem ruhu hem de vücudu zenginleştiriyor. Hareketsizlik ise % 26,7 oranında rahim kanserine, % 16.3 oranında kolorektal kanserine ve % 3,9 oranında meme kanserine sebep oluyor. Gün boyunca koşuşturma içerisinde olduğunuzdan spor yapmaya vakit ayıramıyorsanız, evinize yakın mesafede olan yerlere yürümeyi deneyin.

HPV Virüsünden Korunun

Cinsel yollarla bulaşan HPV virüsü, rahim ağzı kanseri türlerine, % 88.2 anal kanser türlerine, % 64.6 vajinal kanserlere ve % 56.9 oranında penis kanserlerine neden oluyor. Cinsel ilişkileriniz esnasında korunmanın önemi burada da karşımıza çıkıyor.

UV Işınlarına Direkt Olarak Maruz Kalmayın

Yaz boyunca maruz kaldığımız UV ışınları biz farkında olmadan cildimize işliyor. UV ışınları % 96 oranında erkeklerde, % 93.7 oranında ise kadınlarda melanom oluşumuna sebep oluyor. Yaz boyunca güneşlenmek en sevdiğiniz aktivitelerin başında gelebilir ama sonradan pişman olmaktansa yüksek koruma faktörlü kremlerden destek alarak önlem almakta fayda var.

Yediğiniz Yiyecekleri İyi Seçin

İşlenmiş gıdalar % 8.2 oranında, lif oranı düşük besinler % 10.3 oranında ve kalsiyum oranı düşük besinler % 4.9 oranında kolorektal kanserine neden oluyor. Bütün dünya yüzünü sağlıklı beslenmeye doğru çevirirken siz hala hamburger mi yiyorsunuz yoksa? Sağlıklı gıdalarla beslenmeyi yaşam şekliniz yaptıktan sonra ara sıra kaçamak yapabilirsiniz elbette

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 2 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.