Yogayı Bir Arkadaşınızla Yaparsanız Neden Daha Etkili Olur?

Buradasınız

Hareket Et 03 Şubat 2018

Yoga, hayatın zorlu şartlarına karşı koymamızı sağlarken bir yandan da dengede durmamıza yardımcı oluyor. Yogayı bir arkadaşla beraber yapmak ise sadece daha keyifli vakit geçirmemizi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal bağları güçlendiriyor ve aidiyet duygusunun da artmasını sağlıyor. İşte çift yogası hakkında her şey.

Yogayı arkadaşınızla birlikte yaptığınız zaman onun da kalp ritimlerini duyabilir, hareketlerine uyum sağlamayı öğrenebilir ve bütünlük kavramını ruhunuza yansıtabilirsiniz.

Bir diğer yandan yoga yapmanın dışında hayatınızı Benim Seçimim Hayat Sigortası ile güvence altına alabilir, iç huzurunuzu artırabilirsiniz. Derin dinlenme yogası olarak da adlandırılabilecek restorative yogayı bir arkadaşınızla birlikte yaparak enerjinizi birleştirebilir, böylece ruhunuzu dinlendirebilir, çok daha kolay bir şekilde rahatlayabilirsiniz.

Arkadaşınızla birlikte yoga yaparken izleyeceğiniz adımları şöyle sıralayabiliriz:

Birinci Poz

Yüz üstü uzanarak belden yukarı bölgenizi yerden kaldırın. İki elinizi omuz hizanızda açarak göğsünüzün yanlarından yere uzatın. Dirseklerinizi kırmadan yapacağınız bu hareketle yerden destek alacaksınız. Başınızın dik olacak şekilde tam karşıya bakmasına dikkat edin. Çift yogasının bu ilk pozunda derin nefes alarak bütün vücudunuzun esnediğini hissedin.

İkinci Poz

Sol bacağınızı düz olacak şekilde geriye doğru atın ve sağ bacağınızı dizinizden bükerek sağlam bir şekilde yere basın. Kollarınızı dirseklerinizden kırın, avuç içleriniz birbirine dönecek şekilde ellerinizi göğsünüzde birleştirin ve derin nefes alın. Pozisyon süresince başınız dik şekilde hep karşıya bakın. Hareketi diğer bacağınız için de tekrarlayın.

Üçüncü Poz

Ayaklarınızı iyice açın ve sol bacağınızı dizinizden bükün. Sol elinizi de sol ayağınızın yanına yerleştirin ve sağ kolunuzu iyice yukarıya doğru uzatarak esnetin. Başınızı sağ kolunuzun uzandığı yere doğru çevirerek düz bakın. Derin ve sakin bir şekilde nefes alıp vererek aynı hareketi diğer bacak ve kolunuz için de uygulayın. Göğüs kafesinizi güçlendirecek olan bu duruş aynı zamanda omuriliğinizi de esnetir.

Dördüncü Poz

Önce dizleriniz bükülmüş olarak birbirinize bakacak şekilde sırtınız dik olarak oturun. Ayaklarınızın tabanlarını bir araya getirip birleştirirken ellerinizi kalçanızın arkasında yere koyarak destek alın ve dengenizi sağlayın. Yavaş yavaş bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırın. Bir elinizi yerden kaldırarak arkadaşınızın elinden tutun, aynı işlemi diğer eliniz için de uygulayın. Kalçanızda denge sağlayın ve omurganızı uzatın. Derin nefes alıp vererek göğüs kafesinizi açın. Çift yogası pozları arasında en zorlarından biri olduğunu belirtelim.

Beşinci Poz

Yere oturun ve bacaklarınızı uzatıp başınızı dizlerinize doğru dayayarak cenin pozisyonuna benzer bir şekil alın. Arkadaşınız ise kollarını arkaya doğru germiş bir şekilde sırt üstü olarak, sırtı sizin sırtınıza gelecek şekilde üzerinize uzanıp esnesin. Siz öne doğru esnerken arkadaşınız da arkaya doğru esneyecek. Sonra rolleri değiştirerek hareketi tekrarlayın.

Altıncı Poz

Bacaklarınızı paralel şekilde açarak iç ayaklarınızı yan yana getirecek şekilde durun. Dışarıda kalan bacağınızı dizinizden bükerken iç bacağınız düz durmalı. İçeride kalan kollarınızı üst bacağınızın arkasında sabit tutarken dışarıda kalan kollarınızı başınızın üzerinden uzatarak yukarıda el ele tutuşun ve arkadaşınızla pozisyonu bozmadan durmaya çalışın.

Yedinci Poz

Ayaklarınızı omuz hizasında açın ve karşılıklı olarak dik durun. Sonra yüzünüz yere bakacak şekilde sırtınız dümdüz olarak öne doğru eğilin, arkadaşınızın koluna uzanın ve karşılıklı olarak birbirinizi dirseklerinizden kavrayın. Devamında sol bacağınızı arkaya doğru düz bir şekilde uzatın ve iyice gergin hale getirip karşılıklı olarak esneyin. Aynı hareketi diğer kol ve bacağınız için de tekrarlayın

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.