Yaş İlerledikçe Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Buradasınız

Hareket Et 27 Mayıs 2017

yaşlılık dişleri

Yaş ilerledikçe vücutta ve yüzde değişimler olması çok normal fakat yüzünüzde vaktinden önce görülen deformasyonların nedeni, iyi bakmadığınız dişleriniz de olabilir. Yaşlandıkça diş bakımı için daha özenli olmalısınız. Gelişen teknolojiyi lehinize çevirmek ve ilerleyen yıllarda hala kendi dişlerinizi kullanabilmeniz için bazı önerilerimiz var.

Ağızdaki Kuruluğa Dikkat!
Yaşlandıkça ağzımızdaki en belirgin değişikliklerden biri, tükürük miktarının azalmasından kaynaklanır. Tükürüğün azalması, kullanılan ilaçların yan etkisiyle de olabilir. Dişlerin çürümemesi için ağızdaki yiyecek artıklarının tükürükle temizlenmesi gerekir. Tükürük miktarını artırmak için bol su içebilir, sakız çiğneyebilir ya da ağız çalkalama suları kullanabilirsiniz. Yaşlanmayla birlikte diş etlerinin geri çekilmesi de dişlerin çürümesine sebep olur. Ayrıca yapılan dolguların zaman içinde zayıflaması ve bakterilerin dişlere ulaşması da dişleri çürütür. Bu da diş kaybı yaşamak gibi farklı problemler doğurur.

Eksik Dişin Görünüme Etkileri

eksik dişler

Dişlerde eksilme olduğu zaman yanaklar daha çökük, dudaklar daha ince görünebilir. Örneğin bir azı dişinin kaybı, yüzü olduğundan 10 yıl daha yaşlı ve yıpranmış gösterebilir. Çiğneme ve konuşmada da problemler yaşanabilir. Dolayısıyla çürük tedavisinden önce diğer diş tedavileri gerçekleştirilmeli, gerekiyorsa ağza yapılacak köprüler sayesinde yüzün doğal şekli korunmalı.

Dişlerin Giderek Kısaldığını Biliyor musunuz?

yaşlılık dişleri

Dişler yıllar içinde kısalır. Özellikle yaş ilerledikçe dişlerin görünümü ve fonksiyonu değişir. Diş dokusunun kimyasal malzemeler nedeniyle aşınması ve dişlerin birbiriyle teması gibi sebepler nedeniyle dişler eskisi kadar iyi performans gösteremez. Bu süreci yavaşlatmak için asitli gıdalardan uzak durmalı, diş fırçasını ağız yapısına uygun seçmeli ve dişlerinizi ideal sürede, doğru açılarla fırçalamalısınız.

Yaşla Birlikte Görülen Diğer Değişimler

Yer çekimi maalesef ağız sağlığı konusunda da peşimizi bırakmıyor. Yaşlandıkça gülümseme küçülüyor, üst dudak yer çekiminin etkisiyle çöküyor ve dudağın içi inceliyor. Burun ucu ve çene ucu mesafesi yaklaşıyor. Bu durumda da yüz daha yaşlı görünüyor. Örneğin gülümsediğinizde dişleriniz her 8-10 yılda bir 1 milimetre daha az görünür. Yani her 10 yılda bir, gülümsemenizde yüzde 20'lik bir görüntü kaybı olur. Bu sorunları diş estetiği uzmanlarıyla çözebilirsiniz.

Diş Hekimine Ne Zaman Gitmeli?

diş kontrolü

Diş hekimine gitmek için dişlerinizin sizi rahatsız etmesini beklememelisiniz. Düzenli olarak yaptıracağınız diş kontrolleri, diş çürümesi veya diş eti hastalıkları konusunda önceden müdahale edilmesini sağlar. Özellikle 45 yaşından sonra ağız içi yaraları ve şişliklerine daha ciddi yaklaşmalı ve mutlaka diş hekimini ziyaret etmelisiniz. Diş bakımı ihmale gelmez!

Size bu konuda kolaylık sağlayacak bir teklifimiz var. Diş sağlığınızı güvence altına almak için aylık 16.5 TL’den başlayan taksitlerle Gülen Yüzler Ferdi Kaza Sigortası sahibi olabilirsiniz. Bu sigorta sayesinde QNB Sigorta Ayrıcalıklar Kulübü’ne ücretsiz üye olarak diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği ve diş röntgeni hizmetlerinden yılda iki kez ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. 

 

 

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 1 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.