Hangi Yürüyüş Şekli Sana Uygun?

Buradasınız

Hareket Et 27 Mayıs 2017

Uzmanlara göre günde en az 30 dakika olmak üzere haftada ortalama 150 dakika yürüyüş yapmak gerekiyor. Vücut ağırlığına göre hız, omzu geride tutmak, kolları sallamak, başı eğmemek gibi ayrıntılar oldukça önemli. Yaygın yürüyüş şekillerini hep beraber incelemeye ne dersiniz? Bu yürüyüş tarzlarından size uygun olanını seçerek tansiyon veya kanser gibi pek çok hastalığa karşı bugünden tedbir alabilirsiniz.

1. Tempolu Yürüyüş

Sabit bir hızda belli bir süre yapılan tempolu yürüyüşler, spora yeni başlayanlar için ideal. Üstelik kalbi güçlendirip diyabet riskini azaltıyor. Ayrıca psikolojiden sindirim sistemine, kemik sağlığından yaşlanmayı geciktirmeye kadar pek çok faydası daha var.

2. Temposu Gittikçe Artan Yürüyüş

Stabil bir tempoda başlayıp her geçen dakika tempoyu artırarak daha hızlı kol hareketleriyle desteklemeye dayanan bu yürüyüş şekli, sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için tavsiye ediliyor. Ayrıca yağ yakmaya, metabolizmayı hızlandırıp güçlendirmeye ve enerji düzeyinizi artırmaya destek oluyor.

3. Yokuş Yukarı ya da Yokuş Aşağı Yürüyüş

Merdiven inip çıkmayı da kapsayan bu yürüyüşler, saatte 175-200 kalori yakmanıza yardımcı olduğu için çok verimli. Büyük kas gruplarını bile çalıştırıp güçlendirmenize yardımcı oluyor. Ancak belli aralıklarla dinlenmeyi sakın unutmayın!

4. Koşu Bandı Yürüyüşü

Kardiyonun bir parçası olan bu yürüyüş şekli neredeyse herkes tarafından kabul görüyor. Hızınızı istediğiniz şekilde ayarlayarak kendi seviyenize uygun tempoyu tutturabilirsiniz. Sadece spor salonunda değil, kendi evinizde de spor yapma imkanı veren koşu bantları sayesinde “Spora zamanım yok” bahanelerinin önüne geçebilirsiniz.

5. Havuz Yürüyüşü

Yalnızca yüzme havuzunda değil sahilde de yapılabilir. Suyun desteğiyle eklemlerdeki basınç azalır, kronik ağrı ve sızılara bile büyük faydaları vardır. Bu yöntem ayrıca arterit, sırt ağrısı ve osteoporoz için uzmanlar tarafından sıkça tavsiye ediliyor.

Özetle

7’den 70’e herkes günün belli bir kısmını yürüyüşe ayırmalı. Farkında olmasanız da yürüyüş yapmak için her zaman fırsatınız var. Otobüsten bir durak önce inmek veya metro merdivenlerinde durmak yerine yürümek bile günlük yürüyüş ihtiyacınızın bir kısmını karşılar. Sağlığınıza ve zevkinize en uygun olan yürüyüş şekline ağırlık vererek pek çok hastalığı önleyebilir, yaşlanmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece modern dünyanın en yaygın hastalıklarından kanser için de tedbir almış olursunuz. Ayrıca QNB Sigorta’nın Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası ile kansere karşı önlem alabilir, spor ve beslenme danışmanlığı, sigara bırakma gibi Destekleyici Sağlık Hizmetleri’nden %40’a varan indirimlerle yararlanabilirsiniz.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 12 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.