Ebru Şallı Olmak İsteyenler İçin 10 Kritik Pilates Tekniği

Buradasınız

Hareket Et 06 Aralık 2015

Bir Ebru Şallı olmak kolay değil. Hele ki o gördüğümüz pilates hareketlerini bir çırpıda yapıvermek, hiç şikayetçi olmadan, titreyip büzülmeden tüm seti tamamlayabilmek hiç kolay değil. Ancak her işin hamurunda olduğu gibi, burada da başarılı olmak için biraz bilgi, biraz güven ve bolca da çalışmaya ihtiyacımız var.

O zaman derin bir nefes alıyoruz ve teknikleri öğrenmeye başlıyoruz.

1. Nefes Kontrolü

Ebru Şallı Olmak İsteyenler İçin 10 Kritik Pilates Tekniği

Nefes dedik ve nefesle başlıyoruz. Pilateste ilk dikkat edilmesi gereken, doğru nefes alıp vermektir. Nefes alış-verişleriniz kontrollü ve ritmik olmalıdır. Doğru nefes karından alınan nefestir, göğüsten değil. Ve burundan alınan nefes ağızdan verilir.

2. Doğru Duruş

Doğru Duruş

Her egzersiz başka bir duruş, her egzersiz yeni bir ayarlama. Duruşunuzun hareketin gerektirdiği şekilde olduğundan ve bel-boyun bölgeleri gibi yerlerinize gereksiz yük bindirmediğinizden emin olun.

3. Merkezlemek

Merkezlemek

Kas yapısını bir bütün haline getiren pilateste hareket, bel, kalça ve göbek çevresinde gerçekleşir. Merkezleme sayesinde esneme ve uzama gerçekleşir.

4. Odaklanmak

Odaklanmak

Nereye baktığınız odaklanmanıza yardımcı olduğundan çok önemidir. Çalıştırdığınız bölgeye odaklanarak konsantrasyonunuzu sağlamak için sabit bir yere bakmanız iyidir. Acele yok. Yoğunlaşın, gevşeyin, bedeninizin nasıl da eşsiz bir uyuma sahip olduğunu fark edin.

5. Zorlama Yok

Zorlama Yok

Pilateste zorlama olmaz. Aceleciliği bir kenara bırakmalı ve ters hareketlerden kaçınmalısınız.

6. Doğru Kalça Duruşu

Doğru Kalça Duruşu

Kalça duruşumuza dikkat etmemiz elzem bir konu. Beliniz tam olarak doğru bir şekilde konumlanmış olmalı, uzandığınızda ne az ne de fazla boşluk kalmalıdır.

7. Boynu Zorlamamak

Boynu Zorlamamak

Sakatlanmalara en açık ve egzersiz yaparken en çok dikkat edilmesi gereken bölgelerden biridir boyun. Asla zorlanmamalıdır. Başınız bütün hareketlerde omurgayı takip etmeli, hiçbir zaman çok fazla kapalı ya da çok fazla açık olmamalıdır.

8. Kesinlik Sağlamak

Kesinlik Sağlamak

Belli belirsiz yapılmış, yarım hareketlerle verimli çalışılamaz. Koordineli bir şekilde ilerlemeli ve hareket ne gerektiriyorsa o duruş alınmalıdır.

9. Akıcı Hareket Etmek

Akıcı Hareket Etmek

Pilateste dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da, hareketlerin aralarındaki akışkanlıktır. Sakin bir şekilde, her hareketin nerenizi nasıl çalıştırdığına odaklanın ve yumuşak bir şekilde diğer harekete geçin.

10. Bedeninizi Tanıyın

Bedeninizi Tanıyın

Ebru Şallı kadar konuya hâkim olamayabiliriz. Ancak bedenimizi tanımak bu sürecin bir parçası ve imkânsız değil.Hangi kasın nerede yer aldığını, omurgamızı destekleyen noktaları bilmek, hareketleri yaparken farkındalığınızın daha yüksek olmasına yardımcı olacak.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
10 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.