Barfiks Gözünüzü mü Korkutuyor? İşinizi Kolaylaştıracak 7 Öneri!

Buradasınız

Hareket Et 05 Ekim 2017

Düzenli spor yapanların ve kas egzersizlerine ağırlık verenlerin programında yer alan barfiks, gözünüzü mü korkutuyor? Ancak doğru şekilde yapıldığı takdirde tahmin ettiğiniz kadar yorulmadan verim almanız mümkün. İşinizi epeyi bir kolaylaştıracak barfiks taktikleri…

1. Çeneniz Bar Hizasına Gelene Kadar Vücudunuzu Yukarı Çekin

Sıkıca kavradığınız bardan destek alarak, çeneniz bar hizasına gelene kadar vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Böylece sırt, omuz ve kol kaslarınız en verimli şekilde çalışmış olur. Doğru barfiks için doğru pozisyon çok önemli.

2. Negatif Set Çalışmalarına Özen Gösterin

Haftada en az iki kez yaptığınız negatif set çalışmaları barfikste kendinize olan güveninizi ciddi oranda artıracaktır.

3. Sağlığınız En Önemli Motivasyon Kaynağınız

Barfiks, tüm kaslarınızın çalışmasını sağlayan çok kuvvetli bir egzersiz türü. Bu nedenle sporu bir hayat tarzı gören herkes programında barfikse yer vermeli. Unutmayın ki spor yaparak kas ve iskelet sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra vücudunuzdan toksinleri uzaklaştırarak kanser hücreleriyle savaşabiliyorsunuz. Ancak spor yapmanın haricinde kansere karşı önlemler almakta da fayda var. Bu önlemlerden birisi olan Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası yaptırarak kendinizi kötü günlere karşı güvence altına alabilir, QNB Sigorta Ayrıcalıklar Kulübü’ne ücretsiz üye olarak spor, sigara bırakma ve beslenme danışmanlığı gibi hizmetlerden %40’a varan indirimlerle faydalanabilirsiniz.

4. Vücudunuzu Kontrollü ve Yavaşça İndirip Kaldırdığınızdan Emin Olun

Hem antrenmanın başarısı hem de beden sağlığınız için vücudunuzu kontrollü ve yavaş bir şekilde indirip kaldırdığınızdan emin olun. Bu madde, barfiks taktikleri arasında hem çabuk tükenmemek hem de kısa vadede verim almak adına oldukça önemli.

5. Sırt Egzersizlerine Önem Verin

Barfiksteki başarı, sırt kaslarıyla yakından ilişkili. Lat pull-down makinesiyle sırtınızın farklı bölgelerindeki kasları geliştirebilirsiniz.

6. Dinlenmek Çok Önemli

Barfiks çalışırken molalara da dikkat etmelisiniz. Hemen tükenmemek için sıkça mola vererek barfiks çalışmaya devam edebilirsiniz. Mola çabucak sıkılmamak ve fiziki olarak yorulmamak adına büyük önem taşıyor. 3-4 tekrarla 4 set yapmayı hedefleyebilir, aralarda ikişer dakika mola vererek çalışmanızı tamamlayabilirsiniz.

7. Vücudu Sağa ve Sola Sallamak Tavsiye Edilmiyor

Barfiks çekerken vücudu sağa ve sola sallamak sıkça yapılan hatalar arasında. Çünkü bu hareket, ciddi problemlere  neden olabiliyor. Bu nedenle hareketi kolaylaştırayım derken kontrolsüz hareketler yapmaktan kaçının. Ve eğitmeninizin önerilerini dinleyin.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 14 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.