Diş Sağlığı ile İlgili Yanlış Bildiğimiz 10 Şey

Buradasınız

Hareket Et 03 Temmuz 2017

diş sağlığı

Diş sağlığını korumak için günde üç kez diş fırçalamak yeterli sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte sağlıklı dişler için kaçınmamız gerekenler... 

Çürüklerden Kaçınmak İçin Şeker Yememek Yeterli

Çocukluğumuzdan beri diş sağlığımızla ilgili öğrendiğimiz ilk şey, şekerin dişlerimiz için ne kadar zararlı olduğudur. Oysa ki dişlerimize asıl zararı veren ve onları çürüten, asit üreten kötü bakterilerdir. Bu bakterilerin en iyi dostunu ise hemen sizinle tanıştıralım: Dişlerimizde kalan karbonhidrat artıkları! Karbonhidrat deyince aklınıza sadece makarna veya ekmek gelmesin. . Şeker de bu karbonhidratlardan biri.

Hamileyken Dişçiye Gidilmez

dişçiler

Aksine, hamile bir kadının diş sağlığı çok önemlidir ve eğer ağzında bir iltihaplanma varsa derhal tedavi etmek gerekir. Genellikle anne adayları ağrı kesici ilaçların bebeği etkileyeceğinden endişe eder. Oysa hamilelik sırasında güvenle kullanılabilecek ağrı kesici ilaçlar da var. Ancak dişçinize hamile olduğunuzu mutlaka söylemeniz gerekiyor ki size uygun ağrı kesicileri önersin.

Süt Dişlerindeki Çürükler Önemli Değil

süt dişleri

Süt dişlerinin minesi normal dişlerden daha incedir ve dolayısıyla bakterilere karşı daha savunmasızdır. Eğer çocuğunuzun süt dişindeki çürüğün önlemini almazsanız, iltihaplanma meydana gelebilir ve bu da çocuğunuzun kalıcı dişlerini etkileyebilir.

 Diş Temizliği İçin En İyisi Sert Kıllı Fırçalardır

diş fırçaları

Çoğu diş hekimi, diş etine ve minesine daha az zarar verdiği için yumuşak fırçaları önerirler. Sert kıllı fırçalar, genel kanının aksine daha iyi temizleme özelliğine sahip değildir.

Yemeklerden Sonra Kürdan Kullanmak Gerekir

Kürdan diş etlerinize zarar verebilir. En iyi seçenek yemeklerden sonra dişlerinizi diş ipiyle temizlemektir. Eğer her yemekten sonra kürdan kullanma ihtiyacı duyuyorsanız, dişçiye gitme zamanınız gelmiş olabilir.

Dişler Ne Kadar Çok Fırçalanırsa O Kadar İyi

Dişlerimizi gereğinden fazla fırçalamak diş macunlarındaki temizleyici maddelerindiş minesini fazlasıyla aşındırmasına ve diş hastalıklarına neden olur. En iyisi sabah ve akşam dişlerinizi fırçalamak ve aralarda da ihtiyaç duyduğunuzda ağzınızı gargarayla çalkalamak.

Diş Ağrısı Çürük Demektir

diş ağrısı

Diş ağrısının altında yatan pek çok neden olabilir. Diş hassasiyeti, diş eti veya diş sinirlerinin iltihaplanması da diş ağrısı yapar. Beklemeyeceğiniz bir sorun da sinüzit olabilir. Doğru teşhisi ancak dişçiniz koyabilir.

Dolgu Düşerse Yeniden Doldurulması Gerekir 

diş dolgusu

Dolgu malzemeleri çok dayanıklıdır ve dolgunun düşmesi çürükte ilerleme ve diş dokularının zarar görmesi anlamına gelebilir. Dişçiniz durumu yeniden değerlendirerek gereken tedaviyi uygular.

Yirmi Yaş Dişinin Çekilmesi Gerekir 

Eğer yirmi yaş dişiniz düzgün çıktıysa ve sağlıklıysa çekilmesine gerek yoktur.

Dişleri Kahvaltıdan Sonra Fırçalamak Gerekir

dişleri kahvaltıdan önce fırçalamak

Bu konuda diş hekimlerinin farklı görüşleri var. Ancak çoğunluğu dişlerimizi kahvaltıdan önce fırçalamamız gerektiğini düşünüyor. Çünkü uyku sırasında salya üretimi yavaşlıyor. Bu da geceleri bakteri ve diş plaklarının ağzımızda birikmesine sebep oluyor. Eğer dişlerinizi kahvaltıdan önce fırçalamazsanız, gece ağzınızda biriken her şey yediklerinizle birlikte midenize gider. 

Diş sağlığınızı güvence altına almak için aylık 16.50 TL’den başlayan taksitlerle Gülen Yüzler Ferdi Kaza Sigortası yaptırabilirsiniz. Üstelik bu sigortayla QNB Sigorta Ayrıcalıklar Kulübü’ne ücretsiz üye olarak diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği ve diş röntgeni hizmetlerinden yılda iki kez ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 11 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.