Midesi Hassaslara 8 Öneri

Buradasınız

Ye-İç 13 Aralık 2015

Midesi Hassaslara 8 Öneri

 
Bazı mideler çok hassas. Öyle her şeyi yiyip içemez, hemen rahatsız olur, ya yanar ya ekşir ya da ağrırlar. Bazı uzmanların dediğine göre midedeki bu hassasiyetin karakterle de bağlantısı varmış. Örneğin hassas ve alıngan kişilerin mideleri de hassas oluyormuş. İnsan bir bütün tabi, bir insan neyse midesi de böbreği de o olabiliyor. Mesela gamsız insanların 100 yıl yaşama ihtimale daha fazla (bilimsel değil).
Midesi hassas insanların yemesi, içmesi ve yapması gereken 8 öneriyi paylaşıyoruz. 

1. Şehir Efsanesi Değil; Gerçek: Az Az Yiyin, Sık Sık Yiyin

Şehir Efsanesi Değil; Gerçek Az Az Yiyin, Sık Sık Yiyin


 
Mide bu, boş bırakmaya gelmiyor. Uzun süre boş kalan mide ki bir de hassassa küser, alınır, “Neden benimle ilgilenilmiyor?” der ve içi yanar. O mide yanması o yüzden işte. Bir oturuşta yemeğe abanıp mideyi doldurmak ve sonra saatlerce boş bırakmak yanlış. Az az, sık sık mideye bir şeyler göndereceksiniz ki her daim ilgilenildiğini bilsin. 

2. Arkanızdan Kovalayan Yok, Çiğneyin

Arkanızdan Kovalayan Yok, Çiğneyin
 
Lokmaları uzun uzun çiğnedikten sonra yutmak, midenin yiyecekleri daha kolay sindirmesine yardımcı olur. Savaşta değiliz, arkamızdan kovalayan yok, sakin.

3. Asitli İçecek ve Yiyeceklerden Kaçış

Asitli İçecek ve Yiyeceklerden Kaçış
 
Yangına körükle gitmekle aynı anlama gelir hassas midesi olanların asitli yiyecekleri ve içecekleri tüketmesi. Evet, belki filmlerde uyanır uyanmaz koca bir bardak portakala suyunu afiyetle içiyorlar ama üzgünüz, size göre değil.

4. Yeşil Dostumuzdur

Yeşil Dostumuzdur
 
Koyu yapraklı yeşil bitkiler, gastrit ve ülser sorunlarıyla boğuşanlara iyi gelir. Brüksel lahanası, brokoli, lahana, ıspanak bunlar mide destek ekibi.

5. Az Yağ

Az Yağ
 
Etin, balığın, sütün ve yoğurdun az yağlı olanlarını tüketmelisiniz ey hassaslar. Çünkü yağ, özellikle gastritli midelerde mide zarını zorlayıp sindirim işini çıkmaza sokuyor.

6. Dört Kafadarlar

Dört Kafadarlar
 
Anason, rezene, dereotu ve Karaman kimyonundan 1’er çay kaşığı alıp karıştırın ve çiğneyin. Hazımsızlık çeken mideleri rahatlatacaktır.

7. Bitki Çayları Yine İmdadınıza Koşuyor

Bitki Çayları Yine İmdadınıza Koşuyor
 
Özellikle nane ve papatya çayı sindirimi kolaylaştırıp mideye ferahlık sağlar. Çayı hazırladıktan sonra 10 dakika bekletin ki bitkiler iyice kıvama gelsin.

8. Yer Yemez Uyumayın

Yer Yemez Uyumayın
 

Yemeği yer yemez yatağa koşmayın. Uzmanlar yemek ile uyku arasında en az 3 saat olması gerektiğini söylüyorlar. Aksi durumda siz uyurken mideniz yediklerinizi öğütebilmek için harıl harıl çalışmak zorunda kalır. O da uyusun, yazık. 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
4 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.